German (DE)

Animatorji

animatorjiV okviru animatorskega skupine se dijakom, ki imajo opravljeno Šolo za animatorje (ABC animiranja) ponudijo različne aktivnosti, ki nadgrajujejo njihovo usposabljanje in pomagajo pri vodenju manjših skupin, utrjujejo prostovoljno dejavnost in pomoč, razvijajo čut za vodenje posameznika in skupine ter pripomorejo v rasti osebne zrelosti, odgovornosti, odprtosti, ljubezni do bližnjega. Poseben pečat skupnim aktivnostim daje duhovni vikend za animatorje, ki se izvede med šolskim letom. Dijaki v izkušnjah animiranja pridobivajo veščine in znanja, ki jim bodo dobra popotnica tako v vsakdanjem življenju, kot na njihovi poklicni poti.

Animatorsko skupino v šolskem letu 2018/19 vodita in usmerjata duhovnika Robi Sekavčnik in Marjan Pučko.

venčki 2

Animatorji ŠgAMS smo izdelali adventne vence, ki nas bodo v šolskih prostorih spremljali skozi ves advent. Naše druženje je ob tem že dišalo po prihajajočem času, ki nas vabi, da bi bili tudi mi podobni svečam, ki izgorevajo v razdajanju svoje topline in svetlobe.

Lidija Sedar Hren, prof. in g. Marjan Pučko, duhovni asistent ZAMS

DSC 0570

V petek 11. septembra, smo animatorji ŠgAMS po pouku ostali kar v šoli, saj smo imeli prvo skupno srečanje v tem šolskem letu. Petkov popoldan je bil najbolj zaznamovan s sprejemom novih animatorjev. Medtem, ko se je za nas pripravljal izziv, s katerim smo dokazali našo pripravljenost za animiranje, smo novopečeni animatorji pekli palačinke, da je dišalo po vsem stopnišču. Nato nas je čakal »krst«. Zvezani v paru smo se s trakom čez oči sprehodili po šoli in zunaj ter nazadnje doživeli "polivanje". Sledila je odlična večerja (palačinke), igrali smo odbojko in igre v temi ter večer zaključili z večernicami v kapeli ob svečkah. V medsebojnih pogovorih in petju smo se odpravili spat šele naslednji dan. Naše druženje smo v soboto dopoldan zaokrožili z načrtom, kako bo naše animatorstvo potekalo čez leto in se po maši poslovili ter odpravili proti domu. Vsi smo se zelo zabavali, nasmejali in dokazali, da je tudi v šoli preživet konec tedna lahko zabaven.

Kim Obaha, 2. b

DSC 0844

Da, prav ste prebrali - tokrat smo imeli duhovno srečanje animatorji ŠgAMS. Na našo t.i. duhovno obnovo smo se odpravili v Veržej. Kljub temu, da nas je bila prisotna manjšina, smo se zavzeto posvetili naši glavni temi srečanja:  spreobrnjenju znanega londonskega gangsterja Johna Pridmore. Poleg njegovih misli, ki so nas nagovarjale in usmerjale v osebni rasti, smo se preizkusili v rokodelstvu. Obiskali smo lončarno, kjer si je na vretenu vsak izdelal svojo glineno posodico (bolj ali manj uspešno:) - videti je bilo namreč veliko bolj enostavno) ter v iskanju skritega zaklada, kjer smo preverili našo - temu bi lahko skoraj rekli: "kondicijsko vztrajnost":). Naše prijetno srečanje smo zaključili z mašo in odlično večerjo. Zadovoljni smo se poslovili z mislimi na vse ostale animatorje, ki so ostali doma. Se vidimo na naslednjem duhovnem srečanju ...

Maja Žgajnar 2. b

ušinzanimatorji

V preteklih tednih so animatorji naše šole pripravljali dramatizacijo svetopisemskega odlomka za škofijsko srečanje birmancev. Pri delu in igri jih je usmerjal dramski igralec Gregor Čušin. Sodelovanje z njim je bila prijetna in dragocena izkušnja. To bo gotovo videti na sobotni premieri :) ...

Lidija Sedar Hren, prof., in Marjan Pučko, duhovni asistent

ušinzanimatorji2

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top