Slovenščina (Slovenia)

Letošnje leto nas je s sporočilom svetega Nikolaja (Miklavža) presenetil 4. c in sporočilo je bilo res aktualno!

V stilu volitev so se nam predstavili trije kandidati za Miklavža:

  1. Prvi je bil lepo urejen gospod, odkrit zagovornik kapitalizma, ki je vsem v razredih in v zbornici razdelil mandarine. S seboj je imel parklja, ki se je vsem smehljal in med volitvami trdil, da na nikogar ne pritiska, kako mora voliti, ob tem pa z nasmeškom na ustih v roki vrtel majhno sekirco.
  2. Drugi je bil bolj hipijevske narave in je oznanjal mir, ljubezen in duhovne vrednote. Ta ni imel mandarin, pa tudi spremstvo (angelček in parkelj) je bilo opremljeno bolj minimalistično.
  3. Tretji se je pojavil odet v prava Miklavževa oblačila in z všečnim angelčkom (seveda ženskega spola) ter zgovornim parkljem. Bil je kratek, predstavil se je kot Miklavž in napovedal, da naj se z volitvami odločimo, katerega Miklavža želimo. Med samimi volitvami pa je pristopil k volilni komisiji in ji ponujal na roko denar, da bi dobil največ glasov …

Poleg zabavno odigranih scen so bila sporočila precej globoka: ali nas nagovarja nekdo, ki nam da nekaj materialnega, ali nas nagovarja nekdo, ki pove in dela dobro, a ne deli materialnih dobrin, ali pa morda celo nekdo, ki se čuti »izvoljenega« in pomembnega zgolj zato, ker nosi »prava« oblačila in se giba v pravih krogih«? 4. c nam je postavil vprašanja brez moraliziranja in nas vznemiril, da iščemo odgovore – hvala!

dr. Samo Repolusk, ravnatelj

Miklavz

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top