Slovenščina (Slovenia)

mucaPrva lastnost, ki odlikuje živalco, od danes sopotnico in zaščitnico 1. c, je odločnost na vseh področjih. Nedvoumno jo pokaže, ko hoče v življenju kaj doseči ali pa ko zakuha težave. Toda prav z odločnostjo zna po vragolijah z dodano milino v človeku vzbuditi tudi sočutje in empatijo.

Odločno se zoperstavi ukazom, z dobrim pristopom pa pri njej dosežemo prijaznost, toplino ter najdemo tolažbo.  Je modra in prekanjena, včasih zavzame celo vlogo negativca .... Tudi prav - to sodi k strategijam, kako premagati težave in ugnati nasprotnika. Samosvoja je in trmasta. Kar precej počivajo te živali in so znane po nihanju v razpoloženju....zdaj sladko spijo, čez minuto se v igrivosti ali zares spremenijo v grizeče in praskajoče se zverinice, ki se lotijo zvezkov, oblačil, kavčev ali celo nas. To so MAČKE in MAČKONI.

Sopotnica 1. c pa je prav posebna, znana samo na slovenskem in ima še dve kvaliteti.  Deluje vzgojno, a je hkrati izrazito pozitiven materinski lik, saj jo skrbi za otroke. Ne le, da ne bi ostali bosi, ampak tudi, da bodo ‘dobro obuti vse življenje’.

Zato vam dijaki in dijakinje 1. c, ki se odpravljate na pot iskat domovanje Muce Copatarice, skozi to simbolno potovanje odraščanja razrednika želiva, da ostanete to, kar ste.  Bodite iskreni do sebe in drugih. In naj vam naša priljubljena slovenska pravljična junakinja pomaga, da se boste odločno pripravili na prihodnost … kot odgovorne mačke in mačkoni.

razrednika Andreja Vidmar, prof. in dr. Mihael Gojkošek, prof.

Vas zanimajo maskote prejšnjih generacij? (Kliknite na povezavo.)

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top