Slovenščina (Slovenia)

 2. c im Klassenzimmer

 

V šolskem letu 2018/19 so v okviru eTwinning povezav dijaki inovativnega 2. c razreda dobili priložnost za mednarodno sodelovanje v projektu z naslovom Kdo si? Kdo sem? Po nemško?. Vse leto si preko spletnega portala Twinspace dopisujejo s svojimi vrstniki s poljske gimnazije Zespół Szkół nr 1 in Kraśnik. Vsak od dijakov ima svojega dopisovalca, s katerim si izmenjujeta osebna pisma na različne teme. Dijaki razmišljajo tudi o svoji prihodnosti, željah, pričakovanjih in vse to zapisujejo v pismih, poljski vrstniki pa jim pisma s podobnimi temami vračajo. Na ta način dijaki iz meseca v mesec boljše spoznavajo poljske dopisovalce, njihove družine, kulturo, navade, šolski sistem, pri tem pa uporabljajo nemški jezik ter nadgrajujejo svoje jezikovno in medkulturno znanje. 

Dijaki v okviru projekta pripravljajo krajše predstavitve povezane s Slovenijo in poljskim vrstnikom svojo domovino predstavljajo z geografskega, zgodovinskega, kulturnega in športnega področja. Na podobnih področjih jim poljski dijaki pomagajo širiti znanje o svoji domovini.

V drugem delu šolskega leta si dijaki želijo posneti tudi video prispevke o preživljanju prostega časa. Veselim se ustvarjalnosti dijakov!

Mentorica mag. Milanka Sobočan, prof.

 

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top