Slovenščina (Slovenia)

 

Pepelkino zgodbo vsi poznamo, kajne? Žalosten začetek in klasičen pravljični konec, ki v vseh malih punčkah prebudi sanje biti princeska, kot Pepelka. Ne bom lagala, tudi sama sem kot deklica sanjala o dnevu, ko bom končno dočakala trenutek, da sem bom počutila kot čisto prava princeska in prepričana sem da bi ta dogodek lahko poimenovala tudi maturantski ples.

Maturantje Škofijske gimnazije smo imeli maturantski ples zelo hitro, v petek, 1. 2. 2019. Hiter maturantski ples pomeni tudi hitre priprave. S plesnimi vajami smo začeli že septembra in vse bodoče maturante in maturantske opozarjam, da vam bo veliko lažje, če boste le-te obiskovali redno. Midva z Mihom, soplesalcem, sva precej hitro ugotovila, da sva v bistvu skriti zvezdi plesa (beri: vsak teden sva si manj hodila po nogah) in petki so nama tako predstavljali neke vrste sprostitev po napornem tednu.

Priznati moram tudi, da je čas med septembrom in februarjem minil na tri, štiri in naenkrat je bil pred mano dan D. Čeprav je sedaj minilo že več kot teden od tega, še zmeraj ne znam opisati vseh emocij, ki sem jih doživela v enem samcatem večeru. Če podrobneje razčlenim večer, ga moram naprej opisati kot dan, ki se je prevesil v večer, saj so se priprave pričele že popoldan, ko smo imeli kopico generalk in vaj in ˝letanja gor in dol˝. Priznam, da sem bila popoldan še malce skeptična, kako bo vse skupaj potekalo in ali se bo vse izteklo tako kot se mora, vendar sem takoj po začetku ugotovila, da so bili moji dvomi odveč. Maturantke in maturantje smo zakorakali na plesišče in v meni je narasel ponos ter zaupanje, da nam je uspelo priti do pomembne prelomnice našega življenja, saj čez nekaj mesecev zaključujemo srednjo šolo. In ravno ta večer oziroma spomin na ta večer bo ena tistih stvari, ki jih bomo odnesli seboj. Takrat sem pozabila na dejstvo, da me čez nekaj mesecev čaka matura, da imam še kopico nepridobljenih ocen in sem preprosto uživala v trenutku, kar se je obrestovalo, ker si boljšega večera za uresničitev otroških sanj ne bi mogla izbrati.

Na koncu se zmeraj stvari iztečejo tako kot se morajo in tudi mi smo doživeli naš zaključek, za katerega smo se trudili kar nekaj mesecev. To je bil naš večer in za vedno bo naš večer, četudi niso bili vsi plesni koraki popolni, smo pozabili, kaj moramo povedati in nismo čisto vsako sekundo vedeli, kaj sledi. Za konec pa naj dodam še komentar ene izmed profesoric, ki o pomembnosti maturantskega plesa pravi: ˝Ni važno, kakšno obleko imate ali kakšno hrano jeste ali na kakšnih stolih sedite, pomembni so ljudje, ki z vami ustvarjajo spomin.˝

Lučka Stopinšek, 4. c

 

8

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top