Slovenščina (Slovenia)

Dijaka Škofijske gimnazije, Jakob Podjavoršek iz 4. a in Veronika Kukovec iz 4. c, nas zadnja dva meseca razveseljujeta z izrednimi dosežki na področju dramske umetnosti.

Kot člana Prvega odra – Gledališke šole Prve gimnazije sta v aprilu v Montrealu v Kanadi na mednarodnem festivalu dosegla prvo mesto – grand prix za predstavo Maus (nastala po motivih stripa Arta Spiegelmana).

Predstava je prejela še glavno produkcijsko nagrado na Transgeneracijah v Cankarjevem domu, 19. maja pa še vizionarja za najboljšo predstavo v celoti na Festivalu vizije – Festivalu mladinske kulture v Novi Gorici. Žirija je v utemeljitvi zapisala: »Maus« je predstava, ki te čustveno pretrese in racionalno zadane. V njej je z minimalnimi sredstvi predstavljena izredno kompleksna vsebina predloge in presunljivo dobro ujet občutek znamenitega romana v stripu Arta Spiegelmana. Z izjemno usklajenostjo giba, s koreografsko dovršenostjo in s strastjo nabito kolektivno igro ustvarjalci dosežejo zavidljivo visok nivo in hkrati jasno in globoko sporočilnost. Gre za izjemno predstavo, ki jo gladko lahko postavimo ob bok profesionalnim uprizoritvam.«

Ni kaj za dodati! Jakob in Veronika, iskreno vama čestitamo, ponosni smo na vaju, Talijini zvezdi naše šole! Naj vama umetniško izražanje izpopolnjuje svetlo prihodnost!

Vajini profesorji in profesorice ŠgAMS  

Maus

Veronika skrajno levo, Jakob v ospredju

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top