Slovenščina (Slovenia)

DSC 0819Zahvaljujem se rektorju Ivanu Štuhecu za darilo te predstave, s katerim je ob sklepu tako pomembnega leta za Slomškov zavod izrekel zahvalo vsem zaposlenim, vsem dijakom in zbranim duhovnikom mariborske dekanije!

Še posebej se zahvaljujem našima mladima damama Lučki in Manci te gospodiču Urhu – samo vi trije in vaši najbližji veste, koliko energije in včasih morda zadnjih moči ste morali ob vsem šolskem delu vložiti v uspešne nastope – hvala vam!

Sporočilo te predstave nam bo na različne načine odmevalo v naslednjih dneh, sam pa sem si ob vsakem dejanju zapisal po eno misel:

  1. Kogar nagovarja čudež stvarjenja in ima rad, da je njegova osebna vera utrjena in v sozvočju z znanostjo, lahko v prihodnjih tednih poseže po čisto sveži knjigi celjske Mohorjeve družbe, avtorja, uglednega znanstvenika, Francisa Collinsa, z naslovom »Jezik Boga«. V njej boste odkrili, da so lahko znanstvena dognanja fizike in biologije popolnoma v skladu z vero v osebnega Boga.
  2. Kogar nagovarjata Visoka pesem in 13. poglavje 1. Pisma Korinčanom, razmislite o tezi, ki nam jo včasih podtikajo kristjanom, da je vera ovira za srečno telesno in karitativno ljubezen. Kako daleč od resnice; lahko pa raziščemo, koliko še zna moderni čas postaviti tako lepe besedilne spomenike erotični privlačnosti med žensko in moškim ter globinam ljubezni …
  3. Kogar pa je nagovoril dogodek božične skrivnosti in odločitev Boga, da namesto z močjo in orožjem stopi k človeku s ponižnostjo in zgledom, da namesto v bogastvu in hrupu pristopi v skromnosti in na obrobju svetovnega odra, ta bo hitro razumel, zakaj je krščanstvo v vseh časih znamenje razločevanja in nasprotovanja, in da kristjani nismo brezglave ovce, ampak plavalci proti toku, proti vsemu slabemu. Vsaj morali bi biti takšni …

Vodstvo Zavoda vam vsem želimo notranjega miru ob božični skrivnosti in pravi oddih ob najdaljših počitnicah, ki so lahko v takem času sploh možne!

dr. Samo Repolusk, ravnatelj

 

DSC 0618  DSC 0048

DSC 0082  DSC 0729

DSC 0102  DSC 0771

DSC 0125  DSC 0664

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top