Slovenščina (Slovenia)

 

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem, Oddelek za uporabno jezikoslovje in Oddelek za slovenistiko v sodelovanju z Založbo Univerze na Primorskem razpisujejo 1. NAGRADNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠI PREVOD LEPOSLOVNEGA BESEDILA IZ ANGLEŠČINE V SLOVENŠČINO. Z natečajem želijo obeležiti pričetek izvajanja nove študijske smeri v Kopru angleščina-slovenščina v okviru programa Medkulturno jezikovno posredovanje. Natečaj je namenjen dijakom 3. in 4. letnikov.

Na natečaju lahko sodelujejo dijaki 3. in 4. letnikov vseh slovenskih srednjih šol, in sicer tako, da na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 25. februarja 2020 pošljejo prevod enega izmed treh spodaj navedenih besedil skupaj s svojimi podatki. Vsak sodelujoči lahko pošlje samo enega od treh razpisanih besedil:

1. Začetek novele (str. 1–3) Coming of Age in Karhide iz zbirke The Birthday of the World avtorice Ursule K. Le Guin.

2. Začetni del odseka »Love out of place« v noveli The Matter of Seggri (str. 44–46) iz zbirke The Birthday of the World avtorice Ursule K. Le Guin.

3. Pesem Breaks avtorice Kate Tempest.

 

Pravila sodelovanja in povezave do predpisanih besedil so v e-obliki dostopni na naslednji spletni strani: http://www.fhs.upr.si/sl/oddelki/oddelek-za-uporabno-jezikoslovje/natecaj.

Izbrani prevodi bodo izdani v digitalni knjižici Založbe Univerze na Primorskem in bodo dostopni v e-obliki ter na spletu.

Nagrade:

nagradi za prva dva najbolje ocenjena prevoda: bon, vnovčljiv v trgovinah Big Bang,

prevajalci prvih desetih izbranih besedil prejmejo USB-ključek in kavno skodelico ali antistresno žarnico.

Slovesna podelitev nagrad bo potekala v soboto, 14. marca 2020, v prostorih Fakultete za humanistične študije Koper na Titovem trgu 5, Koper.

Prevode bo ocenjevala žirija v naslednji sestavi: doc. dr. Ana Beguš, doc. dr. Nikolai Jeffs in doc. dr. Marcello Potocco.

 

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top