Slovenščina (Slovenia)

Prijavno-vpisni postopek

SPREJEMAMO DIJAKE, KI OBISKUJEJO KATEROKOLI SREDNJO ŠOLO V MARIBORU.

Pomembni datumi za vpis v dijaški dom v šolskem letu 2019/2020 so:

Januar 2019

MIZŠ objavi razpis za vpis v dijaške domove. V razpisu je zapisano, da sprejemamo samo dijake Škofijske gimnazije AMS. To ne drži - sprejemamo vse dijake, ki obiskujejo katero koli srednjo šolo v Mariboru.

15. in 16. februar 2019

Informativna dneva. V petek smo na voljo od 8h do 19h, v soboto pa od 9h do 13. Kadarkoli čez dan. Dobrodošli.

do 2. aprila 2019

Oddaja prijavnice za sprejem v dijaški dom.

do 21. junija 2019

Morebitni prenosi prijav v drug dijaški dom.

začetek junija 2019

Vabilo na vpis.

od 18. 6. 2019 naprej oz. do zapolnitve prostih mest

VPIS

Prijavljeni kandidati se bodo v dijaški dom vpisali takrat, ko se bodo vpisovali v šolo (na isti da oz. po dogovoru).

  • PRIJAVA ZA BIVANJE V DIJAŠKEM DOMU

Pogoji za vpis: status dijaka, sprejemamo dijake katerekoli srednje šole.


Če želite v naslednjem šolskem letu bivati v našem dijaškem domu, izpolnite /natisnete:  prijavnico za sprejem v dijaški dom  (pdfPRIJAVNICA_ZA_SPREJEM_V_DIJASKI_DOM.pdf).
Do 2. aprila 2019 pošljite prijavnico na naš naslov ali jo osebno oddajte v tajništvu doma. Prijavnice pošljite ali prinesite na Dijaški dom Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.


Ogled dijaškega doma, srečanje z dijaki in vzgojitelji je mogoče kadarkoli ob predhodnem dogovoru (059 092 500 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

28. 2. - 1. 3. 2019 NOVO: Pripravljamo poseben program za bodoče kandidate. V dijaškem domu bo mogoče prespati in ga spoznati še bolj v živo. Več informacij - Program DAN & NOČ - glej spodaj.

 

SUBVENCIJA za bivanje v dijaškem domu

Subvencija za bivanje v dijaškem domu je namenjena tistim staršem, ki imajo v dijaški dom vključenega več kot enega otroka (ni nujno, da sta otroka v istem dijaškem domu). Za koledarsko leto 2018 je vlada sprejela sklep, da je višina subvencije enaka oskrbnini. To pomeni, da v primeru, ko v dijaškem domu bivata dva sorojenca, starši plačajo oskrbnino za enega otroka, za drugega (ali vsakega nadaljnjega otroka) pa stroške krije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Subvencija pripada starejšemu otroku oz. tistemu otroku, ki bo v dijaškem domu bival krajši čas, zato je potrebno poslati vlogo za subvencijo v dijaški dom, v katerem biva ta otrok. Subvencija je namenjena le dijakom, ki bivajo v dijaškem domu in ne študentom, ki bivajo v študentskem domu, ali dijakom, ki se vozijo v šolo od doma.

Vlogo za uveljavljanje subvencije lahko najdete tukaj. (pdfVloga_za_subvencijo.pdf/)

  • VPIS

  • Vpis prijavljenih kandidatov v Dijaški dom Antona Martina Slomška bo potekal skladno z vpisom v srednje šole od sredine junija 2019 do zapolnitve prostih mest. Pogoj za vpis je potrdilo o vpisu v srednjo šolo.
  • Dijakom višjih letnikov, ki ste že vpisani v naš dom se ni potrebno ponovno vpisati, ker ste ob vpisu sklenili nastanitveno pogodbo za vsa leta trajanja programa, na katerega ste vpisani.
    Vse ostale informacije lahko dobite pri ravnateljici dr. Lidiji Hamler, po telefonu 059 092 500 ali e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***    ***  

DAN & NOČ

v Dijaškem domu A. M. Slomška

Drage devetošolke, dragi devetošolci, spoštovani starši,

odločitev, da srednješolska leta preživite v dijaškem domu, je za marsikoga nova in poseben izziv. Vabimo vas, da DAN & NOČ preživite v dijaškem domu ter tako začutite utrip življenja pri nas. Imeli boste možnost spoznati dijake, vzgojitelje, prespati v sobi in se družiti v prostorih dijaškega doma.

Za vas smo pripravili poseben okvirni program:

 

ČETRTEK, 28. 2. 2019

17.30–18.00

Zbiranje in skupen začetek

18.00–19.00

Poseben program za starše (nato starši lahko odidejo)

Poseben program za učence

19.15

Večerja za učence

20.00–22.00

Predstavitev življenja in dela v dijaškem domu, ogled prostorov, pogovor in druženje z dijaki

22.00 – 7.00

Nočitev (s seboj prinesi spalko in stvari za osebno toaleto)

7.00–8.00

PETEK, 1. 3. 2019

Zajtrk

8.00

Izbira: možnost udeležbe delavnic »dnevi za radovedne« na gimnaziji ali odhod domov

dan noc splet marec 2019

Kraj dogajanja:
Dijaški dom A. M. Slomška, Vrbanska cesta

 30, Maribor

Učence in starše bomo sprejeli pri vhodu v stavbo v pritličju.

Veselimo se srečanja z vami. Pohitite s prijavami. Število mest je omejeno. Prijavite se preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefona 041 716 561.

Dijaki, vzgojitelji in ravnateljica Dijaškega doma A. M. Slomška

P. S.: Če bo zanimanje veliko in če vam ponujeni termin ne ustreza, bomo za vas poiskali dodatno možnost. Za prijavo pokličite v tajništvo dijaškega doma (059 092 500) ali 041 716 561 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Back to top