Slovenščina (Slovenia)

eTwinning2Povezovanje z dansko in s poljsko gimnazijo

Ob koncu tretjega šolskega leta, odkar je Škofijska gimnazija A. M. Slomška del skupnosti evropskih šol eTwinning, znova zaključujemo uspešen celoletni mednarodni projekt. Dijaki 2. b in 2. c razreda, ki se nemščino učijo na nadaljevalni stopnji, so letos sodelovali z dijaki gimnazije Vardeegnenes z Danske in gimnazije Pallottiego s Poljske. Sodelujoči iz vseh treh gimnazij so se sovrstnikom predstavljali v obliki, ki jim je najljubša. Snemali so filme o sebi, svojem vsakdanu, šoli in šolskem sistemu, prostem času, priljubljeni glasbi, hrani, o razrednih potovanjih. Drug drugemu so predstavili tudi kraje, v katerih živijo in nekatere praznike, ki jih radi praznujejo. Skupaj so posneli 27 kratkih filmov, seveda vse v nemškem jeziku.

Preko filmov je marsikateri dijak povabil sovrstnike iz tujine tudi v svoj dom. Po mnenju vseh sodelujočih v projektu so najzanimivejši film ustvarili Gašper, Miha in Jan iz 2. c s prispevkom o prostem času mladih v Sloveniji. Vabljeni k ogledu: Hobbys in Slowenien.

mentorica: mag. Milanka Sobočan, prof.

1.a Dan jezikov

V dneh pred 26. septembrom je na našo gimnazijo prihajalo veliko pisanih razglednic. Vse so bile poslane iz tujine in vse so bile naslovljene na 1.a razred. V okviru enega od letošnjih eTwinning projektov so namreč dijakinje in dijaki 1.a sredi septembra napisali 98 razglednic in jih poslali na vse v projektu sodelujoče evropske šole. Z nestrpnostjo smo čakali razglednice sovrstnikov iz tujine ter  z zanimanjem prebirali pozdrave in sporočila v različnih jezikih. Še dobro, da so bili vedno pripisani angleški prevodi.

Vse prispele razglednice smo ob današnjem evropskem dnevu jezikov razstavili ob stopnišču v prvem nadstopju in v vitrini pred tajništvom. Vabljeni k ogledu.

mag. Milanka Sobočan, prof.

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top