Slovenščina (Slovenia)

Graz

Sodelovanje s Caritas Schule Graz

Mednarodno sodelovanje z avstrijskimi šolami ima pri nas tradicijo. Spoznavati in družiti smo se pričeli že v šolskem letu 2007/08 z dijaki iz šole Caritas HLW-Sozialmanagement und LA für Sozialberufe iz Gradca. Njihovi mentorici sta Anneliese Buchberger, MMAg. in Christine Berghofer, Mag. Običajno se srečamo dvakrat na leto, enkrat smo gostje, drugič gostitelji. Sodelovali smo že na delavnicah 9. maja ob Dnevu Evrope, si ogledali mestne znamenitosti Gradca, Maribora in Lipnice, bili v muzeju stranišč, umetnostni hiši, si dopisovali in si še dopisujemo. Veselimo se srečanja z novim razredom v predbožičnem času v Gradcu!

Manica Medved, prof.

skupna

Dijaki ŠgAMS smo obiskali naše dobre prijatelje iz Gradca. Oni so namreč naš prelepi Maribor že videli, sedaj smo mi njim vrnili uslugo. Po dopoldanskem spoznavnem programu smo se v manjših skupinah odpravili na ogled šole, pozneje pa še mesta. Z navdušenjem so nam avstrijski prijatelji predstavili znamenitosti, mi smo pozorno poslušali. Ves čas smo se seveda pogovarjali v nemščini in s tem krepili naše jezikovne sposobnosti, vmes pa smo jih naučili kakšno slovensko besedo. Ure so v dobri družbi hitro minevale. Zvečer smo se poslovili, sedli na vlak in se odpeljali proti naši ljubi Sloveniji.

Oskar Čokl, 4. d

obisk iz Gradca

Obiskali so nas dijaki Caritas Schule iz Gradca. Dopoldan smo jim po skupinah razkazali Sehenswürdigkeiten in Maribor. 

Najbolj so se jim zdele zanimive cene v kavarnah ("Ist das aber billig!"). Všeč jim je bil tudi slovenski jezik in so se naučili tudi nekaj besed in fraz - Dober dan!, Hvala!, železniška postaja. Žal jim je, da se v njihovih šolah ne učijo slovenskega jezika, ker mi njih razumemo, oni pa nas ne.

Dogovorili smo se, da jim čim prej vrnemo obisk. Bis zum nächsten Mal in Graz!

(na sliki - sodelujoči dijaki 2. a in 3. d razreda z gosti)

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top