Slovenščina (Slovenia)

Graz1

 

Nekateri dijaki in dijakinje naše gimnazije smo se v začetku šolskega leta lahko vključili v mednarodni projekt, kjer je vsak dobil svojega dopisovalca iz Caritas Schule iz Gradca. Z njimi smo jeseni redno komunicirali preko pisem ali socialnih omrežij. V decembru pa smo se z vlakom odpravili k njim, da se spoznamo tudi v živo in obenem preizkusimo svoje znanje nemščine.

Ob prihodu v Gradec so nas že na železniški postaji pričakale dijakinje, ki so nas vodile do šole, kjer smo se spoznali vsak s svojim dopisovalcem. To je bilo posebno doživetje, saj si je verjetno vsak po svoje predstavljal osebo na drugi strani pisma. Prav zanimivo je izvedeti, kdo je v resnici tvoj novi prijatelj. Nato so nam graški dijaki razkazali svojo šolo, popoldne pa smo se z njimi odpravili na ogled mesta, kjer je že vladalo pravo božično vzdušje. Najprej smo si ogledali Schlossberg, ki je dokaj visoka razgledna točka, na žalost pa smo naleteli na meglen dan, zato se je celotno mesto bolj slabo videlo. Z našimi novimi avstrijskimi prijatelji smo se nato podali proti središču mesta, kjer smo imeli na voljo nekaj časa za samostojno raziskovanje mesta.

Ta izlet se mi zdi lepa izkušnja, saj smo združili prijetno s koristnim, pa tudi novonastale prijateljske vezi bomo radi obnavljali.

Lucija Koražija, 2. d

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top