Slovenščina (Slovenia)

5a

Sreda, tretji dan naše ekskurzije, se je začela s sladkim zajtrkom, nad katerim nismo bili vsi navdušeni, so pa na srečo postregli tudi s šunko, sirom in paradižnikom. Kmalu zatem smo se zapeljali do Domicilinih katakomb, kjer smo se sprehodili po prehodih, polnih izropanih grobnic. Po kratkem postanku smo se odpravili do Kapitola in si ogledali kip slavne volkulje z dvojčkoma. Ker smo bili vezani na rezervacijo za flavijanski amfiteater (Kolosej), smo se še lahko okrepčali v eni od 'ristorante'. Sledil je seveda rentgen in fotoshoot po Koloseju.
To pa seveda ni bilo vse, kajti sprehodili smo se tudi od Konstantinovega do Titovega slavoloka zmage ter se povzpeli na grič Palistol. Zadnji postanek je bila cerkev Sv. Petra v verigah, kjer smo si ogledali rogatega Mojzesa in je marsikateri  od nas pomolil za zdravje svojih znancev.
Prekmalu je napočil zadnji dan naše ekskurzije. Po odhodu iz hotela smo se odpravili na metro, s katerim smo se zapeljali do postaje S. Giovani, kjer smo se sprehodili po baziliki, v kateri so bile prvotno postavljene Petrove stopnice. Tiste, po katerih hodiš po kolenih. Naši naslednji postaji sta bili cerkev Marije Snežne in krstilnica. Po kosilu smo se z metrojem vrnili do avtobusa ter se zadovoljni, če ne že zdravi, odpravili proti domu.

Ana Steinbacher, 3. b

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top