Za neposredne informacije lahko pokličete tajništvo naše šole: g. Jože Roškar - 059 092 200 ali pišete na elektronski naslov: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Kontakti

Za neposredne informacije lahko pokličete tajništvo naše šole: g. Jože Roškar - 059 092 200 ali pišete na elektronski naslov: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Med mladimi obrazi naših dijakov lahko v dijaškem domu srečate tudi kakšnega nekoliko starejšega. Če se vam to zgodi, ste po vsej verjetnosti naleteli na koga od zaposlenih. Naš kolektiv je pester tako po letih kot izobrazbi, tako po delovnih kot življenjskih izkušnjah. Pri delu z dijaki vedno bolj ugotavljamo, da nas raznolikost in barvitost nenehno bogatita in postavljata pred nove izzive. Glede na rezultate dela ugotavljamo, da nam uspeva dobro medsebojno sodelovanje in nas odlikujeta želji po nenehni osebni in strokovni rasti. Ob dijakih in njihovih mladostnih idejah preprosto ne moremo zaspati.

Naš kolektiv koordinira ravnateljica dr. Lidija Hamler, ki dijaški dom vodi vse od njegovega začetka. Z vsakodnevno požrtvovalnostjo in svežimi idejami skrbi za razvoj doma in koordinira delo vzgojiteljskega zbora in tehničnega osebja.

Za duhovno svežino med zaposlenimi, dijaki in malimi semeniščniki skrbi duhovni asistent Marjan Pučko. S svojimi IKT-sposobnostmi velikokrat poskrbi tudi za sodoben pristop k našemu vzgojno-izobraževalnemu delu, za kar smo mu iskreno hvaležni.

V popoldanskem času stopimo v akcijo vzgojitelji (Petra, Anja, Urška, Kristijan, Dragan in Helena), ki skorajda že tvorimo novo vzgojno skupino. Med šestimi vzgojitelji se namreč vedno znova rojevajo nove ideje, ki jih iz zbornice prenašamo v vzgojne skupine in jih od tam prinašamo nazaj v zbornico. Družijo nas nekatere skupne lastnosti, med katerimi prednjačijo sladkosnednost, pripravljenost za medsebojno pomoč, kreativnost, potrpežljivost in ljubezen do dela z mladimi.

Ko urna kazalca pokažeta na 22. uro, naše delo prevzame nočni vzgojitelj g. Kristijan. Vsak večer od nedelje zvečer pa do petka zjutraj poskrbi, da dijaki mirno spijo in se počutijo varne. Glede na naravo svoje službe je bolj »nočni ptič«, včasih se dijakom zdi, da ima sposobnost »bilokacije«, odlikujeta ga redoljubnost in veselje do nošenja kravat.

Življenja v dijaškem domu si ne znamo predstavljati brez naših dveh čistilk, Nataše in Nataše, ter hišnika Bojana, ki poskrbijo, da so prostori čisti, urejeni, prijazni in da so vse stvari na pravem mestu, čeprav jih stanovalci včasih spravimo »iz pravega tira«.