DS 1. CDS 1 1. C

 

V četrtek, 8. oktobra smo se dijaki in dijakinje  1. c razreda odpravili na prvo duhovno srečanje v Vrbje pri Žalcu. Med vožnjo smo poslušali glasbo, se pogovarjali ter nasploh uživali. Po uri vožnje smo okoli pol petih prispeli v Škofijski dom Vrbje.  Namestili smo se v sobe, ki so bile prav posebne, saj smo imeli tudi trinadstropne postelje. Začeli smo z učenjem o naši temi - apostolu Petru.

V pouk je bilo vključenih nekaj zanimivih iger, pri katerih je bila najpomembnejša komunikacija.

Po popoldanskem učnem programu smo se razdelili v skupine in pripravili mize za večerjo. Obedu je sledil večerni sprehod do Žalca. Večini učencev je bil ta del najbolj všeč, saj smo se pogovarjali o raznih temah in se pošteno nasmejali.

Zvečer smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga popestrili z družabnimi igrami. 

Po opravljenem tuširanju smo se odpravili v postelje in hitro zaspali. Pričakovala sem, da bomo punce govorile še dolgo v noč, vendar je bila ura že pol dvanajst, naslednji dan pa nas je čakalo še veliko dejavnosti.

Zjutraj nas je profesorica Fani Pečar s pesmijo zbudila ob 7:20. Uredili smo se in po jutranji telovadbi odšli na zajtrk.  Spet smo imeli nekaj prostega časa, nato pa nas je čakal lov na namige, ki so nam pomagali spoznavati apostola Petra. Pogledali smo si še odlomek iz filma o Jezusu  in si napisali pismo, ki ga bomo prebrali pri zadnji uri VIK-a.

Po kosilu smo pospravili sobe in imeli še sveto mašo, ki jo je daroval gospod  Štuhec. Imeli smo srečo, da je z nami bila tudi profesorica Martina Ješovnik- naša zborovodkinja, ki je mašo spremljala z zvoki kitare in petjem.

Duhovni vikend je bil res poseben in priložnost, da se s sošolci dobro spoznamo. Ostal mi bo v lepem spominu, tudi zaradi dobre hrane in prijaznega osebja, ki nas je lepo sprejelo, za kar se jim zahvaljujemo.

Nina Mohorič, 1. C