Do 3. aprila se je za vpis v 1. letnik v šolskem letu 2023/24 na 84 mest za novince prijavilo 91 osnovnošolk in osnovnošolcev, ob sklepu možnosti prenosa prijav 24. aprila pa je ta številka (po nekaj prenosih) ostala enaka. To pomeni, da bomo imeli omejitev vpisa v tri oddelke. Vse informacije na to temo so (in še) lahko starši in skrbniki prejeli v svetovalni službi.

Po Veliki noči, 14. 4., se je naprej 16 dijakov 1. in 3. letnika s profesoricama Manico Medved in Bojano Panevski odpravilo na mednarodno srečanje na Stiftsgymnasium St. Paul o prihodnosti izobraževanja v prostoru Alpe-Adria z naslovom »Kje so moje priložnosti?«. O dogodku si lahko pogledate tudi kratek promocijski filmček na povezavi https://youtu.be/cOKfvpRHVBo.

Kot delček udejanjanja koncepta bivanja od »imeti« k »biti« smo odprli razstavo likovnih del dijakov 1. letnika z naslovom »Homage Tisnikarju«. Če boste na šoli, ste vabljeni k ogledu na hodniku pred zbornico!

April je bil prav tako mesec ekskurzij v okviru obveznih izbirnih vsebin:

  • letniki so obiskali Dunaj,
  • letniki so si pogledali Prago, Český Krumlov in Brno,
  • letnike pa je pot vodila v Assisi, Rim z Vatikanom, Rimini in Mirabilandijo.

Utrinke z ekskurzij ste lahko spremljali na:

Dijakinje in dijaki so bili uspešni na različnih tekmovanjih tudi v aprilu in dosegli naslednje uspehe:

  • Gaja Oblonšek (4. c) je prejela zlato priznanje v znanju psihologije;
  • zlato priznanje na mednarodnem glasbenem tekmovanju IMMCC 2023 sta v duetu osvojila Anže Namestnik (1. b) s saksofonom in Lucija Fric (3. a) na orglah, njuna mentorja pa sta bila učitelja Glasbene in baletne šole A. M. Slomška Danijel Lauko in Tjaša Drovenik Adamec;
  • bronasto priznanje je na mednarodnem glasbenem tekmovanju IMMCC 2023 v kategoriji orgle solo osvojil tudi Matic Krevh (3. b). Mednarodno tekmovanje IMMCC 2023 je potekalo prvič, organizirala pa ga je Glasbena in baletna šola A. M. Slomška.

Vsem tekmovalcem, tudi tistim, ki jim je morda za las zmanjkalo kakšno priznanje, iskreno čestitamo!