DSC 2213Maskota 1. a: zmaj

Maskota, ki sem jo izbral, je lik iz animiranega filma »Kako izuriti svojega zmaja«. Imenuje se Brezzobi in je iz vrste Črni bes. Je prav poseben zmaj, ki vzbuja spoštovanje tako med zmaji kot med ljudmi. Čeprav velja za najstrašnejšega in neukrotljivega, se kasneje izkaže za igrivega, radovednega in inteligentnega. Fantu, ki mu ga uspe ukrotiti, je ime Hiccup. Ni ravno tipičen viking. A uspe mu nemogoče: Ukroti črnega zmaja ter vzpostaviti sožitje med vikingi in zmaji.

Torej, če Črni bes ali Brezzobi, predstavlja dijake 1. a razreda, potem Hiccup predstavlja razrednika. Učitelji pa smo itak vikingi.

Ostaja samo še vprašanje: Ali bo tudi meni uspelo izuriti mojega zmaja?

razrednik Marko Grobler, prof.

 

DSC 2210Maskota 1. b: lama

Dragi 1. b, najprej dobite nekaj namigov, ki opisujejo vašo maskoto. Vsi, razen zadnjega, lahko veljajo tudi za vaš razred.

- So udomačene živali in rade zaupajo človeku.
- So zelo družabna bitja. So nežne, mirne in skromne živali.
- Izražajo prijaznost in oddajajo prijetno energijo.
- Lahko se naučijo kakšnih trikov. Zanimivo jih je opazovati pri igri.
- Najdemo jih lahko kar v 22-ih odtenkih (od bele, bež, rjave, sive, črne).
- Pri Inkih je zaščitnik živali imel podobo vaše maskote.
- Imajo zelo kakovostne kožuhe – volno.
In še zadnji namig: če to žival dražimo ali ji nagajamo, nas lahko pljune.

Vaša maskota je lama.
Kot lamo greje njena volna, želim, da bi vas greli topli medsebojni odnosi; da bi kot lame izžarevali prijaznost in mirno reševali težave. Upam, da ne boste pozabili na igrivost in se boste radi družili med seboj. Lame imajo zelo kakovostno volno, vi pa poiščite in razvijte svoje najbolj kakovostne lastnosti in talente.

razredničarka Urška Koren, prof.

 

DSC 2202
Maskota 1. c: tiger
Ste izjemno privlačni in karizmatični. Težko se vam je upreti. Zdi se, kot bi imeli v sebi magnete. Ste tudi lepo raščeni dobrodušneži, ki so na prvi vtis miroljubni kot kakšni mucki, vendar pa se za priljudno zunanjostjo skriva odločen karakter. Po naravi živahni, celo malo mistični, po azijskem videnju združujete yin in yang princip na progastem kožuhu. Ste hitro prilagodljivi, na različna okolja se privadite v zgolj nekaj dneh. Znate tudi po mačje spletkariti, zanemariti red in disciplino. Ste impulzivni in vihravi, zato se vam rado zgodi, da nepremišljeno zdrvite naravnost v težave. Enostavno se ne morete upreti tveganju, saj je ta vtkana v vašo naravo.
Tigri, ki znajo premisliti, preden ukrepajo, ki znajo prisluhniti modrim, zadržanim nasvetom profesorjev, lahko dosežejo v življenju odličen uspeh, mesto, kjer se jim odprejo vsa vrata. Prepričan sem, da vas bo večina ubrala slednjo pot. 

razrednik Nikola Bistrović, prof.