Kot bivša dijakinja Dijaškega doma Antona Martina Slomška bi o njem povedala to, da bi po mojem mnenju prav vsak od dijakov moral izkusiti življenje v dijaškem domu. Ta način življenja te podkrepi z izkušnjami, ki jih preneseš v življenje. V tem času spoznaš prijatelje, s katerimi skleneš zelo trdne vezi. Naučiš se prilagajati drug drugemu ter razvijaš socialno inteligenco, ki temelji na krščanskih vrednotah. Čas srednješolskega izobraževanja je zelo pomemben za razvoj otrokove osebnosti, zato se mi zdi še bolj pomembno, da ima otrok pri tem svobodno izbiro, hkrati pa je vseeno postavljen v določene okvirje. S pomočjo številnih dejavnosti v dijaškem domu lahko razvijaš tudi svoje talente in hobije.  
Če ne bi bivala v Dijaškem domu Antona Martina Slomška definitivno ne bi bila tako izoblikovana oseba, kot sem danes.

Helena Smonkar, študentka pedagogike in slovenščine   

 

Dijaški dom AMS omogoča dijakom, da lahko prosti čas aktivno preživijo ob izvajanju raznih dejavnosti. Dijaki, ki se želijo v  prostem  času ukvarjati s športom, imajo v tem dijaškem domu super priložnosti. V neposredni bližini  dijaškega doma je tudi šolska telovadnica ŠgAMS,  ki jo lahko dijaki doma seveda koristijo. Telovadnica je res čudovita in nudi veliko možnosti za rekreacijo.  V domu je za rekreacijo poskrbljeno vsaki dan od 19. do 21. ure, kadar pa telovadnica ni zasedena pa tudi ob popoldanskem času pred učnimi urami. Vzgojitelji skrbijo, da se izvaja čim več različnih športov;  nogomet, košarka, odbojka, namizni tenis, …
Ekipe dijaškega doma AMS se zelo rade udeležujejo tudi srečanj in tekmovanj z drugimi dijaškimi domovi  (srečanje mariborskih DD, srečanje škofijskih DD). To je še dodatna motivacija za člane ekip, ki si na teh tekmovanjih želijo čim boljših uvrstitev, hkrati pa so to priložnosti za druženje in sklepanje novih poznanstev.  Šport nas tako povezuje in krepi!

Primož Sgerm, študent strojništva

 

V dijaškem domu so vzgojitelji bili naši "nadomestni starši", ki so nam dajali nasvete in pomagali, hkrati pa so predstavljali naše prijatelje, s katerimi smo se velikokrat nasmejali in pogovarjali. Življenje v dijaškem domu me je popeljalo v svet odgovornosti ter samostojnosti, na poti do tja pa so me spremljali prijatelji, s katerimi smo se skupaj smejali, zabavali, debatirali, prepevali in se seveda kdaj pa kdaj "učili na naših napakah" :). Tudi učne ure so se kdaj spremenile v debatne krožke, a smo vse nadoknadili s tem, da smo drug drugemu pomagali pri učenju. Seveda so bili tudi težki trenutki, a sedaj, ko gledam nazaj na moje bivanje v dijaškem domu, so moji spomini lepi in nepozabni, saj sem se tam počutila sprejeto in domače.

Monika Špital, zlata maturantka in študentka psihologije