Prijavno-vpisni postopek

SPREJEMAMO DIJAKE, KI OBISKUJEJO KATEROKOLI SREDNJO ŠOLO V MARIBORU.

Pomembni datumi za vpis v dijaški dom v šolskem letu 2024/2025 so:

 

Januar 2023

MVI objavi razpis za vpis v dijaške domove. V razpisu je zapisano, da sprejemamo samo dijake Škofijske gimnazije AMS. To ne drži - sprejemamo vse dijake, ki obiskujejo katero koli srednjo šolo v Mariboru.

16. in 17. februar 2024

Informativna dneva. V petek smo na voljo od 8h do 18h, v soboto pa od 8h do 12h. Kadarkoli čez dan. Dobrodošli.

do 2. aprila 2024

Oddaja prijavnice za sprejem v dijaški dom.

konec junija 2024

Morebitni prenosi prijav v drug dijaški dom.

konec junija 2024

V primeru omejitve vpisa – informativni razgovori z učenci in starši

začetek julija 2024

Vabilo na vpis.

Julij 2024 oz. do zapolnitve prostih mest

VPIS

Prijavljeni kandidati se bodo vpisali v dijaški dom v začetku julija 2024. Ob vpisu v šolo se bodo oglasi na informativnem razgovoru pred vpisom v dijaški dom.

 

  •  PRIJAVA ZA BIVANJE V DIJAŠKEM DOMU

Pogoji za vpis: status dijaka, sprejemamo dijake katerekoli srednje šole.


Če želite v naslednjem šolskem letu bivati v našem dijaškem domu, izpolnite /natisnete: Prijavnica_za_sprejem_v_Dijaški_dom_AMS_2024-25.pdf.


Do 2. junija 2024 pošljite prijavnico na naš naslov ali jo osebno oddajte v tajništvu doma. Prijavnice pošljite ali prinesite na Dijaški dom Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.

Za ogled dijaškega doma in dodatne informacije smo vam na voljo po predhodnem dogovoru 059 092 500 ali na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in na 031 712 589.

NOVO: Pripravljamo poseben program za bodoče dijake.

Več informacij – novi letak: Letak_Dan_in_noč_2023_24.pdf

ZA PRIJAVO IZPOLNITE E-PRIJAVNICO (klikni).

 

SUBVENCIJA za bivanje v dijaškem domu

Subvencija za bivanje v dijaškem domu je namenjena tistim staršem, ki imajo v dijaški dom vključenega več kot enega otroka (ni nujno, da sta otroka v istem dijaškem domu). Za koledarsko leto 2023 je vlada sprejela sklep, da je višina subvencije enaka višini oskrbnini. To pomeni, da v primeru, ko v dijaškem domu bivata dva sorojenca, starši plačajo oskrbnino za enega otroka, za drugega (ali vsakega nadaljnjega otroka) pa stroške krije Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje.

Subvencija pripada starejšemu otroku oz. tistemu otroku, ki bo v dijaškem domu bival krajši čas, zato je potrebno poslati vlogo za subvencijo v dijaški dom, v katerem biva ta otrok. Subvencija je namenjena le dijakom, ki bivajo v dijaškem domu in ne študentom, ki bivajo v študentskem domu, ali dijakom, ki se vozijo v šolo od doma.

Vlogo za uveljavljanje subvencije lahko najdete tukaj Vloga_za_subvencionirano_bivanje_v_dijaskih_domovih_3.pdf.

 

VPIS

  • Vpis prijavljenih kandidatov v Dijaški dom Antona Martina Slomška bo potekal skladno z vpisom v srednje šole od sredine junija 2023 do zapolnitve prostih mest. Pogoj za vpis je potrdilo o vpisu v srednjo šolo.
  • Dijakom višjih letnikov, ki ste že vpisani v naš dom se ni potrebno ponovno vpisati, ker ste ob vpisu sklenili nastanitveno pogodbo za vsa leta trajanja programa, na katerega ste vpisani.
    Vse ostale informacije lahko dobite pri ravnateljici dr. Lidiji Hamler, po telefonu 059 092 500 ali e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

 

Informativni dnevi 2024

LetakFinal.pdf

 

 

Dan & noč v Dijaškem domu AMS

dan in noc


Drage devetošolke, dragi devetošolci, spoštovani starši,

odločitev, da srednješolska leta preživite v dijaškem domu, je za marsikoga nova in poseben izziv. Vabimo vas na dogodek DAN & NOČ, ko se bomo srečali v živo v našem dijaškem domu. Imeli boste priložnost spoznati utrip življenja, poklepetati z našimi dijaki, vzgojitelji, duhovnim asistentom in ravnateljico ter tako dobiti informacije iz prve roke.

ZA PRIJAVO IZPOLNITE E-PRIJAVNICO (klikni).

Za dodatne informacije smo vam na voljo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefona 041 716 561.

Veselimo se srečanja z vami.

Dijaki, vzgojitelji in ravnateljica Dijaškega doma A. M. Slomška

P. S.: Če bo zanimanje veliko in če vam ponujeni termini ne ustrezajo, bomo za vas poiskali dodatno možnost. Mogoč je tudi voden ogled dijaškega doma, in sicer vsak petek od 13. do 16. ure.

Za prijavo pokličite v tajništvo dijaškega doma (059 092 500) ali 041 716 561 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..