Aquatic   Aquatic 2

 

Od 22.3. - 25.3. gostimo prvo virtualno srečanje projekta Eu'r'aquatic v katerega smo vključeni že od leta 2018. Zaradi epidemiološke situacije srečanje žal ne poteka v živo, kot je bilo doslej običajno. Datum začetka srečanje ni naključen, saj je 22.3. svetovni dan voda, naš projekt pa je povezan predvsem z vodo in okoljevarstvom. Prvi dan smo v mednarodnih skupinah – sodelujejo dijaki s Švedske, Irske,  iz Avstrije, Romunije in Slovenije- razmišljali in debatirali o pomenu in vrednotenju vode, poslušali predavanje prof. dr. Mihaela Jožefa Toman, izpeljali Minecraft delavnico in se udeležili mednarodnega dogodka "Celebration of the World Water Day 2021".

Tema letošnjega svetovnega dneva voda se je glasila Vrednotenje vode, tako smo tudi mi skozi naše aktivnosti opozarjali, da kot družba posvečamo premalo pozornosti trajnostnemu ravnanju z vodo in upravljanju z vodnimi viri.

Danes smo opravili terensko delo, jutri pa nas čakajo predstavitve rezultatov terenskega dela in ogled dokumentarnih filmov na temo vode.