Duhovna srečanja

Duhovno srečanje je čas, ki je namenjen vsakemu razredu posebej. Razred ima tako v dveh dneh in pol, ki ga preživi izven šole v enem od Centrov šolskih in obšolskih dejavnosti, priložnost za graditev razredne skupnosti in medsebojnih odnosov. Ob vodilni temi, ki je v vsakem letniku drugačna, dijaki utrjujejo prijateljske vezi ter razmišljajo o svoji osebnosti in enkratnosti. Pridružijo se jim tudi animatorji, dijaki iz višjih letnikov, ki pomagajo pri izpeljavi skupinskega dela, pri skupinskih dinamikah in komunikacijskih igrah ter nenavsezadnje pri podelitvi in izmenjavi svojih izkušenj. Duhovno srečanje zaključimo z razredno sveto mašo, v katero dijaki vključijo svoja spoznanja in doživetja s skupnega druženja.

V petek, 18. 1. 2019, smo se dijaki 3. d odpravili v Gorenje nad Zrečami na naše tretje duhovno srečanje. Že med potjo so nas lepo pozdravljale snežinke, naš sošolec Jernej pa je med nas že navsezgodaj začel širiti nalezljivi smeh. Na našem cilju smo se po prijetnem pozdravu takoj lotili dela. Naše delo in tudi prosti čas smo popestrili s kitarami in petjem, seveda pa smo čas izkoristili tudi za telovadnico. Čeprav nas je bilo tokrat na duhovnem srečanju nekaj manj, sta naš novi profesor Robi in razredničarka pripravila super vikend, na katerem smo se še bolj povezali in se imeli res lepo.

Urška Ferlež, 3. d

3.d 1

 

V petek, 11. 1. 2019, smo dijaki 2. c začeli duhovni vikend v domu Škorpijon v Sv. Duhu na Ostrem Vrhu. Tema našega srečanja je bila komunikacija, ki nam je pomagala, da smo se še boljše spoznali in povezali. Ob vseh dejavnostih, ki smo jih bili deležni, smo našli čas tudi za sprehod, na katerem smo uživali v razgledu, družbi in snegu. Po sprehodu smo se še spuščali po snegu s poki. Naslednji dan smo s skupnimi močmi pripravili razredno zavezo, ki smo jo med sveto mašo tudi vsi podpisali. V zavezi smo izpostavili stvari, ki so nam o našem razredu všeč in stvari, ki bi jih radi še izboljšali. Upamo, da se bomo držali svoje zaveze in ostali povezani.

Urša Berlič in Zoja Godec, 2. c

2c5

2c3

za splet

Dijaki 4. a smo še zadnjič skupaj preživeli duhovno srečanje, na katerem ni manjkalo dobre volje, sproščenega vzdušja in snega. Tudi sami smo vrgli prve letošnje snežne kepe in začeli s sezono rokavic ter puhastih kap. Obiskal nas je g. direktor Ivan Štuhec, ki je odgovarjal na naša vprašanja, povezana z različnimi temami - politika, družina, duhovnost, usoda, svoboda. Večer sta nam popestrili dve nekdanji  dijakinji Škofijske gimnazije, Nastja in Lara, ki sta predstavili svoj pogled na študentsko življenje. Osebna razmišljanja, katerih osrednja nit je bila naša poklicanost, sta vodila g. Marjan Pučko in g. Jure Levart. Zagotovo pa ne moremo izpustiti naše razredničarke Milanke, ki nas zvesto spremlja in spodbuja skozi naša gimnazijska leta. Kot poslednji duhovni vikend nam bo ta zagotovo ostal v najlepšem spominu. Le kdaj bomo spet tako povezani in skupaj ...?

Annemarie Eker, 4. a

1. a

Dijakinje in dijaki 1. a razreda smo se udeležili svojega prvega duhovnega srečanja. S pomočjo naših inštrumentov, pripravljenih iger animatorjev, dobre hrane, novih misli in predvsem dobre volje, smo poskrbeli, da smo se imeli res fajn. Ob nenehnem druženju in Sv. Petru smo prišli do skupnih ugotovitev, se še bolj povezali ter se nasmejali do solz. Drug o drugem smo izvedeli tudi veliko novega. To srečanje nam bo zagotovo vsem ostalo v zelo lepem spominu.

Špela Kraner, 1. a