Na skupni razredni uri GAMS.SI (pri čemer GAMS pomeni dijak Gimnazije Antona Martina Slomška, SI pa sijajen in izjemen), ki je potekala v sredo, 17. maja 2023, v zavodski dvorani, smo se poklonili dvaindvajsetim dijakinjam in dijakom naše šole, ki so v preteklem šolskem letu na državni ali mednarodni ravni, posamično ali ekipno dosegli prvo, drugo, tretje mesto oziroma so prejeli srebrno ali zlato priznanje.

Naše dijakinje in dijaki so prejeli oziroma dosegli 8 zlatih, 12 srebrnih, eno ekipno 2. mesto ter dve 3. mesti – eno v mešanih dvojicah in eno v posamični konkurenci.

Razredno uro so z glasbenimi vložki popestrili Ana Zoja Dobnik iz 4. a, Enja Majcenovič iz 2. b, Blažka Mlakar in Vito Ivančić iz 2. c, prav tako pa smo prisluhnili slavnostnemu govorcu, Luku Kričeju, lanskoletnemu maturantu ter predsedniku dijaške skupnosti in zdajšnjemu študentu prava, ki je odkrito spregovoril o perspektivi gimnazije ter prehodu iz srednješolskega v študentski vsakdan.

 

DSC 0214 1

 

SEZNAM USPEŠNIH DIJAKOV PO PODROČJIH

PODROČJE: SLOVENŠČINA
– Nejc Ledinek Hovnik iz 4. c je na državnem tekmovanju s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje prejel zlato priznanje (mentorica: Alenka Bratuša).

PODROČJE: NEMŠČINA
– Zala Perger iz 3. b je na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika prejela zlato priznanje (mentorica: Milanka Sobočan).
– Tia Pleteršek iz 3. a je na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika prejela srebrno priznanje (mentorica: Manica Medved).
– Melanie Sofie Lobenwein iz 4. a je na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika prejela srebrno priznanje (mentorica: Manica Medved).
– Aljaž Kepnik iz 3. b je na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika prejel srebrno priznanje (mentorica: Milanka Sobočan).

PODROČJE: ŠPANŠČINA
– Alja Koletnik iz 4. c je na državnem tekmovanju iz španščine prejela srebrno priznanje (mentorica: Helena Gornik).

PODROČJE: ZGODOVINA
– Marko Zazijal iz 4. c je na državnem tekmovanju iz znanja zgodovine prejel srebrno priznanje (mentorica: Damjana K. Čarman).

PODROČJE: PSIHOLOGIJA
– Gaja Oblonšek iz 4. c je na državnem tekmovanju iz znanja psihologije prejela zlato priznanje (mentorica: Barbara Babšek).

PODROČJE: BIOLOGIJA
– Lili Frank iz 3. c je na državnem tekmovanju iz znanja biologije prejela zlato priznanje (mentorica: Jožica Brecl).

PODROČJE: FIZIKA
– Jakob Jereb iz 3. c je na državnem tekmovanju v znanju fizike za Stefanova priznanja prejel srebrno priznanje (mentor: Jakob Murko).

PODROČJE: KEMIJA
– Nuša Auberšek iz 1. b je na državnem tekmovanju iz kemije prejela srebrno Preglovo priznanje (mentorica: Anica Lorenčič Rukav).
– Jakob Jereb iz 3. c je na državnem tekmovanju iz kemije prejel srebrno Preglovo priznanje (mentorica: Andreja Navršnik Kačič).
– Gaja Oblonšek iz 4. c je na državnem tekmovanju iz kemije prejela srebrno Preglovo priznanje (mentorica: Andreja Navršnik Kačič).

PODROČJE: RAČUNALNIŠTVO
– Jure Ferlež iz 3. c je na državnem tekmovanju iz računalništva Bober prejel srebrno priznanje (mentor: Mirko Đukić).

PODROČJE: GLASBA
– Klara Kobolt iz 2. b je na mednarodnem tekmovanju prejela zlato priznanje (mentor: zunanji).
– Lucija Fric iz 3. b je na državnem tekmovanju TEMSIG prejela zlato priznanje (mentor: zunanji).
– Anže Namestnik iz 1. b je na državnem tekmovanju TEMSIG prejel zlato priznanje (mentor: zunanji).
– Pia Rauter iz 1. a je na na državnem tekmovanju jazz-solo prejela zlato priznanje (mentor: zunanji).
– Ana Zoja Dobnik iz 4. a je na državnem tekmovanju TEMSIG prejela srebrno priznanje (mentor: zunanji).

PODROČJE: ŠPORT
– Ana Petrič iz 4. a je na državnem tekmovanju v orientaciji dosegla 2. mesto (mentor: Peter Medved).
– Estera Koželjnik iz 4. c je na državnem tekmovanju v orientaciji dosegla 2. mesto (mentor: Peter Medved).
– Vita Marksl iz 4. c je na državnem tekmovanju v orientaciji dosegla 2. mesto (mentor: Peter Medved).
– Kara Zorman iz 4. b je na članskem državnem tekmovanju mešanih dvojic v badmintonu dosegla 3. mesto (mentor: zunanji).
– Maja Rešl iz 3. b je na državnem tekmovanju v karateju dosegla 3. mesto (mentor: zunanji).

 

Drage dijakinje, dragi dijaki – ponosni smo na vas!

 

Vaše profesorice in vaši profesorji