Prostovoljstvo

30 DNI HVALEŽNOSTI

V svetu, v katerem živimo, smo premalo hvaležni. Zato bomo svetovni dan hvaležnosti (11. februar) na naši šoli obeležili tako, da bomo izpeljali akcijo: 30 dni hvaležnosti.

Mentorici prostovoljstva v šolskem letu 2022/23:

Monika Walter, prof. in Mojca Kelbič Đajić, prof.

Novembra smo dobili pobudo z društva Palčica Pomagalčica. Štiri tedne smo zbirali prostovoljne prispevke za Urbana. Akcijo smo zaključili 3. decembra, svetovni dan invalidov,  in tako obeležili ta dan.

fotka_1.jpg   fotka_2.jpg   fotka_3.jpg   fotka_4.jpg

V dogovoru s s. Uršo Marinčič, ki deluje v misijonu v Ugandi, smo izpeljali akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov po različnih župnijah. Zbrani denar smo nakazali na račun misijona. Z našim darom so se sestre dogovorile, da bodo za božič presenetile uboge: otroke brez staršev, otroke, ki živijo samo z babico, mame samohranilke, številčne družine in ostarele. Z našim prispevkom so sestre pripravile 70 božičnih paketov. Vsak paket je vseboval riž, sladkor, olje, sol in eno gazirano pijačo, ki so se je otroci najbolj razveselili. Najbolj aktivni dijaki so bili v razredu 3.b, zato so postali najprostovoljni razred.

uganda2.jpeg   uganda5.jpeg   uganda3.jpeg   uganda4.jpeg

V mesecu oktobru smo izpeljali našo prvo akcijo v tem šolskem letu. Obiskali smo naše babice in dedke, z njimi preživeli nekaj časa in se z njimi slikali. 1. b je zbral največ fotografij in postal najprostovoljni razred meseca oktobra.

starejši8.jpeg  starejši2.jpg  starejši3.jpg  starejši4.jpeg  starejši5.jpg  starejši6.jpg  starejši7.jpeg