Prijavno-vpisni postopek

SPREJEMAMO DIJAKE, KI OBISKUJEJO KATEROKOLI SREDNJO ŠOLO V MARIBORU.

Pomembni datumi za vpis v dijaški dom v šolskem letu 2021/2022 so:

 

Januar 2022

MIZŠ objavi razpis za vpis v dijaške domove. V razpisu je zapisano, da sprejemamo samo dijake Škofijske gimnazije AMS. To ne drži - sprejemamo vse dijake, ki obiskujejo katero koli srednjo šolo v Mariboru.

11. in 12. februar 2022

Informativna dneva. V petek smo na voljo od 8h do 19h, v soboto pa od 9h do 13h. Kadarkoli čez dan. Dobrodošli.

do 4. aprila 2022

Oddaja prijavnice za sprejem v dijaški dom.

do 25. aprila 2022

Morebitni prenosi prijav v drug dijaški dom.

do 27. maja 2022

V primeru omejitve vpisa – informativni razgovori z učenci in starši

začetek junija 2022

Vabilo na vpis.

od 16. 6. 2022 naprej oz. do zapolnitve prostih mest

VPIS

Prijavljeni kandidati se bodo v dijaški dom vpisali takrat, ko se bodo vpisovali v šolo (na isti da oz. po dogovoru).

 

  •  PRIJAVA ZA BIVANJE V DIJAŠKEM DOMU

Pogoji za vpis: status dijaka, sprejemamo dijake katerekoli srednje šole.


Če želite v naslednjem šolskem letu bivati v našem dijaškem domu, izpolnite /natisnete: Prijavnica_za_sprejem_v_Dijaški_dom_AMS_2022-23.pdf.


Do 4. aprila 2022 pošljite prijavnico na naš naslov ali jo osebno oddajte v tajništvu doma. Prijavnice pošljite ali prinesite na Dijaški dom Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor.

Ogled dijaškega doma, srečanje z dijaki in vzgojitelji bo znova možno, ko se bomo vrnili v dijaški dom ob predhodnem dogovoru (059 092 500 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

NOVO: Pripravljamo poseben program za bodoče dijake. Več informacij – novi letak Letak_Dan_in_noč_2021_22.pdf.

 

 

 

SUBVENCIJA za bivanje v dijaškem domu

Subvencija za bivanje v dijaškem domu je namenjena tistim staršem, ki imajo v dijaški dom vključenega več kot enega otroka (ni nujno, da sta otroka v istem dijaškem domu). Za koledarsko leto 2021 je vlada sprejela sklep, da je višina subvencije enaka višini oskrbnini. To pomeni, da v primeru, ko v dijaškem domu bivata dva sorojenca, starši plačajo oskrbnino za enega otroka, za drugega (ali vsakega nadaljnjega otroka) pa stroške krije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Subvencija pripada starejšemu otroku oz. tistemu otroku, ki bo v dijaškem domu bival krajši čas, zato je potrebno poslati vlogo za subvencijo v dijaški dom, v katerem biva ta otrok. Subvencija je namenjena le dijakom, ki bivajo v dijaškem domu in ne študentom, ki bivajo v študentskem domu, ali dijakom, ki se vozijo v šolo od doma.

Vlogo za uveljavljanje subvencije lahko najdete tukaj Vloga_za_subvencionirano_bivanje_v_dijaskih_domovih_3.pdf.

 

VPIS

  • Vpis prijavljenih kandidatov v Dijaški dom Antona Martina Slomška bo potekal skladno z vpisom v srednje šole od sredine junija 2022 do zapolnitve prostih mest. Pogoj za vpis je potrdilo o vpisu v srednjo šolo.
  • Dijakom višjih letnikov, ki ste že vpisani v naš dom se ni potrebno ponovno vpisati, ker ste ob vpisu sklenili nastanitveno pogodbo za vsa leta trajanja programa, na katerega ste vpisani.
    Vse ostale informacije lahko dobite pri ravnateljici dr. Lidiji Hamler, po telefonu 059 092 500 ali e-pošti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  

 Ogled dijaškega doma pogovor z vzgojitelji in dijaki2

 

Dan & noč v Dijaškem domu AMS

Pravi letak Dan in noč janu2021 1

 

Drage devetošolke, dragi devetošolci, spoštovani starši,

odločitev, da srednješolska leta preživite v dijaškem domu, je za marsikoga nova in poseben izziv. Vabimo vas na program DAN & NOČ, ko se bomo srečali v ZOOM sobah. Spoznali boste utrip življenja v dijaškem domu. Poklepetali boste z našimi dijaki, vzgojitelji, duhovnim asistentom in ravnateljico ter tako dobili informacije iz prve roke.

Veselimo se srečanja z vami. Pohitite s prijavami. Prijavite se preko e-pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali telefona 041 716 561.

PRIJAVNICAPrijavnica_za_Dan_in_noč_2021_2022.pdf

Ko boste oddali prijavnico, vam bomo posredovali povezavo do srečanja preko spleta.

Se kmalu vidimo.

Dijaki, vzgojitelji in ravnateljica Dijaškega doma A. M. Slomška

 

Virtualni karierni sejem 

https://karierni-sejem.si/os/izberi-srednjo-solo/razstavni-prostor/dijaski-dom-antona-martina-slomska-maribor

fb2

P. S.: Če bo zanimanje veliko in če vam ponujeni termini ne ustrezajo, bomo za vas poiskali dodatno možnost. Za prijavo pokličite v tajništvo dijaškega doma (059 092 500) ali 041 716 561 ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..