• MEPI

V dijaškem domu mi je všeč, ker imamo na voljo veliko interesnih dejavnosti. Imaš ogromno možnosti, da počneš kaj zanimivega in se česa novega naučiš. Imamo tudi program MEPI. To je mednarodno priznanje za mlade, ki je meni osebno zelo zanimiva, poučna in praktična interesna dejavnost, saj ob tem spoznavaš sebe in odkrivaš, česa vse si sposoben. Zelo sem vesela, da nam dijaški dom nudi toliko različnih dejavnosti, saj imaš res priložnost, da si izbereš tisto, ki ti najbolj ustreza.

Pia, škofijska gimnazija

 

  • ŠPORT

V tem dijaškem domu se zelo dobro počutim. Še posebej mi je všeč, ker smo lahko veliko časa v telovadnici, kjer sprostimo svoje možgančke in spoznamo nove prijatelje.

 Nuša, biotehniška šola

 

V dijaškem mi je všeč, ker imam blizu naravo, mesto, šolo, telovadnico … Večino prostega časa porabim za šport in druženje s prijatelji. Ker bivam dijaškem domu, je vse lažje in bližje.

  Staš, škofijska gimnazija

  • GLASBA

V dijaškem je super, ker si lahko to, kar si. Zelo rada pojem, zato sem se pridružila glasbeni skupini, v kateri se zelo zabavamo. Fino je, ker nas vsaka stvar poveže.

 Nataša, škofijska gimnazija

  • VEČERNA SREČANJA

Po napornem dnevu se dan v dijaškem zaključi z večernim srečanjem, ko se vsi zberemo skupaj, se pogovarjamo in zaključimo druženje z duhovno mislijo. Tako se še bolj povežemo.

Tamara, škofijska gimnazija

 

Na večernih srečanjih mi je najbolj všeč, ko si ogledamo kakšen film, zapojemo ali se preprosto nasmejimo. Večerna srečanja nam vedno dvignejo razpoloženje.

 Ana, škofijska gimnazija

 

Na večernih srečanjih se vzgojna skupina še bolj poveže – med nami se spletejo nove prijateljske vezi. Veliko se igramo in družimo, zato imam večerna srečanja rad.

 Peter, lesarska šola in konservatorij

  • DUHOVNOST

V dijaškem domu mi je všeč, ker imamo vsak teden priložnost za obisk duhovnega dogodka. Tako se lahko povežemo tudi dijaki različnih letnikov in vzgojnih skupin.

Jure, lesarska šola

  • POVEZANOST

V dijaškem sem spoznala veliko novih prijateljev. Zelo sem vesela, ker sem dobila super cimro, s katero se zelo dobro ujemava.

 Lucija, škofijska gimnazija

  • UČNE URE

Učne ure so super, ker se drugače ne bi spravila k učenju – tako pa se učim, ker se učijo vsi drugi.

 Iza, škofijska gimnazija