• MEPI

Od vseh dogodkov mi je najbolj ostala v spominu podelitev Mepi priznanj. Prišla je Neda iz Nacionalnega urada MEPI, voditeljica programa in pripravila navdihujoč govor s svečko. Mepi program mi v dijaškem domu veliko pomeni prav tako vse, kar je povezano z njim. Program te pripravi na življenje in te osebnostno gradi.

Nika, tretja gimnazija

V dijaškem domu mi je všeč, ker imamo na voljo veliko interesnih dejavnosti. Imaš ogromno možnosti, da počneš kaj zanimivega in se česa novega naučiš. Imamo tudi program MEPI. To je mednarodno priznanje za mlade, ki je meni osebno zelo zanimiva, poučna in praktična interesna dejavnost, saj ob tem spoznavaš sebe in odkrivaš, česa vse si sposoben. Zelo sem vesela, da nam dijaški dom nudi toliko različnih dejavnosti, saj imaš res priložnost, da si izbereš tisto, ki ti najbolj ustreza.

Pia, škofijska gimnazija

  • ŠPORT

Najbolj se sprostiva pri igranju odbojke. Na voljo imamo veliko telovadnico in vso opremo za igranje. Ob igranju in navijanju se spletejo še prijateljske vezi. 

Sara in Saša,  škofijska gimnazija

V tem dijaškem domu se zelo dobro počutim. Še posebej mi je všeč, ker smo lahko veliko časa v telovadnici, kjer sprostimo svoje možgančke in spoznamo nove prijatelje.

 Nuša, biotehniška šola

 

V dijaškem mi je všeč, ker imam blizu naravo, mesto, šolo, telovadnico … Večino prostega časa porabim za šport in druženje s prijatelji. Ker bivam dijaškem domu, je vse lažje in bližje.

  Staš, škofijska gimnazija

  • GLASBA

Radi prepevava v pevski skupini dijaškega doma, kjer imamo različen repertoar pesmi. Super je, ko se na vajah smejimo, se sprostimo in pozabimo na vsakdanje skrbi.

Ana in Iva, škofijska gimnazija in biotehniška šola

  • VEČERNA SREČANJA

Na večernih srečanjih mi je najbolj všeč, ko si ogledamo kakšen film, zapojemo ali se preprosto nasmejimo. Večerna srečanja nam vedno dvignejo razpoloženje.

Ana, škofijska gimnazija

Na večernih srečanjih mi je najbolj všeč, ko si ogledamo kakšen film, zapojemo ali se preprosto nasmejimo. Večerna srečanja nam vedno dvignejo razpoloženje.

 Ana, škofijska gimnazija

  • DUHOVNOST

V dijaškem domu mi je všeč, ker imamo vsak teden priložnost za obisk duhovnega dogodka. Tako se lahko povežemo tudi dijaki različnih letnikov in vzgojnih skupin.

Jure, lesarska šola

Duhovni asistent Klemen je zelo dobrosrčen in zabaven. Z njegovo besedo je lažje razumeti vero in jo videti tudi iz drugega zornega kota.

 Sara in Klara, tretja gimnazija

V domu je na voljo veliko duhovnih dogodkov, skozi katere spoznavamo sebe in druge.

Karin, škofijska gimnazija

  • POVEZANOST

S sostanovalko se odlično razumeva, hitro sem dobila prijatelje in se vklopila v družbo. Tudi z vzgojitelji so dobrosrčni, pogovor z njimi hitro steče in lahko jim zaupamo.

Nina, biotehniška šola

  • UČNE URE

Učne ure so super, ker se drugače ne bi spravila k učenju – tako pa se učim, ker se učijo vsi drugi.

 Iza, škofijska gimnazija