Program MEPI - mednarodno priznanje za mlade

INT AWARD YNG PROUD TO DELIVER SLOVENIJA CMYK

 

Program MEPI – Mednarodno priznanje za mlade je svetovno vodilni program za mlade, v okviru katerega se mladi spopadate z izzivi, dosegate osebne dosežke, ki so mednarodno priznani. Je edinstven, netekmovalen program, ki te spodbudi, da si oblikuješ svoj program aktivnosti, si zastaviš osebne izzive, oblikovane po lastni meri, se spoprimeš z njimi in jih tudi uspešno premagaš. Za dosežke prejmeš priznanje mednarodne veljave.

bronasta odprava2

 Je MEPI zate?

Si star med 14. in 25. leti in ti je blizu ideja, da ne odnehaš,  da si za akcijo? MEPI je preizkus samega sebe. Na cilj prideš le z odločenostjo in vztrajnostjo, da boš opravil vse zahteve programa. To je zelo pomembna vrednota, ki jo mladi prenesete v odraslost, saj v življenju odraslega ni vsaka stvar lahka.

Po svetu je program poznan kot “The Duke of Edinburgh’s International Award”. Od njegove ustanovitve pod vodstvom vojvode Edinburškega , leta 1956, je v programu sodelovalo preko 9 milijonov mladih iz več kot 140 držav.
V nekaterih državah program velik ugled uživa tudi med delodajalci, saj kaže, da je mlada oseba pripravljena sprejemati izzive, vztrajati in dosegati rezultate na različnih področjih.

Program sestoji iz štirih področij (prostovoljno delo, veščine, rekreativni šport in odprava) na treh stopnjah (bron, srebro, zlato). Vsak napreduje po lastnih zmožnostih in tekmuje le sam s seboj.

Vir: https://mepi.si/

srebrna odprava7

 V Dijaškem domu AMS aktivno izvajamo program od š. l. 2016/17. Veselimo se malih in velikih osebnih zmag, ki jih skupaj praznujemo na podelitvi MEPI priznanj.

 MEPI podelitev kolaž1

Video prvih prejemnikov MEPI priznanj v naše dijaškem domu, ki jih je podelila britanska veleposlanica v RS Sophie Honey.

 (link: https://www.youtube.com/watch?v=zFjNS6q3VDE&t=24s)

Hvaležni smo Slovenski vojski za sodelovanje na MEPI vikendih, ki so namenjeni pripravi mladih na MEPI odprave.

SV Ponosninase Transparent vojskavojska mepi

 

 

Z veseljem pričakujemo tvojo PRIJAVO.

Več o Programu Mepi  lahko  prebereš https://mepi.si/, povprašaš Mepi udeležence in Mepi ekipo mentorjev, voditeljev odprav in koordinatorico v DDAMS.