Dragi Gamsice in Gamsi,

ob začetku izobraževanja na daljavo najprej zaželim vam in vašim družinam, da dobro prestanete to preizkušnjo in se ob dogovorjenem času zdravi ali ozdravljeni vrnete v družabno življenje!

Če ima še kdo težave s prijavo v e-učilnice, naj pošlje dopis na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in počaka na odziv.

Glede življenja v naslednjih tednih veljajo seveda splošna navodila odgovornih državnih institucij - dosledneje, kot se bomo držali izolacije (tj. tudi ne druženja z vrstniki v živo), prej in z manj nepredstavljive škode bomo zajezili in premagali pandemijo.

Za pouk na daljavo pa nekaj predlogov, ki jih upoštevate po svoji presoji:

  • Naredite si lasten urnik dela med tednom in se ga poskušajte čimbolj držati. Nedoslednost in poljubnost bosta vodila le v neučinkovitost in (notranjo ter zunanjo) razpuščenost.
  • Urnik dela naj vključuje povprečno 4 polne ure dela za šolo na dan, pri čemer si čas razporejate sami, vendar si ga določite v svojem osebnem urniku.
  • Dnevni urnik naj nujno vključuje tudi gibanje, delo doma (pomoč staršem), virtualna druženja in sprostitev (tega vam niti ne rabim razlagati). Okoli nas se prebuja pomlad ...   :-)
  • To je posebna preizkušnja in izziv za našo družbo, ali smo sposobni ob vsem modernem znanju in razvoju znanosti živeti racionalno in hkrati ostati človeški.    

Naj bo nad vsemi vami Božje varstvo in priprošnja našega zavetnika A. M. Slomška za notranji mir in zdravje!

Samo Repolusk, ravnatelj