Pevski zbor

Trenutni mešani pevski zbor Škofijske gimnazije sestavljajo pevci in pevke iz nižjih letnikov. Na vsakotedenskih dvournih vajah se pripravljamo za različne dogodke, ki so v letnem načrtu, od koncertov, svetih maš, raznih festivalov, zaključne prireditve in ostalih priložnostnih nastopov. Naš cilj je s prepevanjem ustvarjati vezi, ne le med nami, temveč tudi z vsemi, ki jim lahko s svojim talentom skozi pesem prinesemo kanček dobrega v vsakdan.

Dva- do trikrat letno se odpravimo na pevski vikend, kjer so vaje bolj strnjene in intenzivne, ne manjka pa niti časa za pogovor, smeh, zabavne večere in druženje.

zborovodkinja Martina Ješovnik, prof.

 

DSC 0783  2a

Božičnica, 21. december 2018                                                    Gostovanje z Martinom Golobom, 10. 11. 2019

DSC 0654  DSC 1093 1

Miklavžev koncert, 3. 12. 2018                                                    Kulturni program v uvod Območnega Cankarjevega tekmovanja, 23. 1. 2019

 

Šolski bend

Šolski bend v letošnjem šolskem letu sestavljajo štirje vrli dijaki, ki so pogumno poprijeli vsak za svoj inštrument in veščino bodisi izpopolnili, bodisi se je na novo priučili, tako da lahko skupaj vedno bolje zazvenijo električna, akustična in bas kitara ter bobni. Fantje se srečujejo vsak teden na vaji, slišite pa jih lahko na šolskih prireditvah, včasih kot spremljava priskočijo na pomoč pevskemu zboru, v načrtih in dolgoročnih željah pa je seveda tudi kak samostojni koncert.

 

Šolski bend sestavljajo:IMG 3295

Klemen Sodec, 2. c - solo kitara

Žan-Luka Kolarič, 2 .c. - ritem kitara, vokal

Luka Kričej, 1. c - bas kitara

Matija Marksl, 1. c - bobni

 

Mentorja šolskega benda: Martina Ješovnik, prof. in Tadej Kušar, prof.

 

 

 

DSC 0701  DSC 0890