Zakaj na GAMS 1Zakaj na GAMS 2

 

Zakaj na Škofijsko po mnenju dijakinj in dijakov?Prvi solski dan

Na Škofijsko po znanje, prihodnosti vir,
k Škofijcem se družit, mladostniški cilj.
Nam tukaj lepo je, ne manjka manir,
a včasih zapaše kak mali nemir.
Zato na Škofijsko, da nam bo lepo,
če prideš še ti, še lepše nam bo.
Žiga

Zaradi razumevajočih profesorjev in dobrega odnosa z njimi. Zaradi urejenosti šole, lepih, dobro opremljenih učilnic. Zaradi zanimivih predavanj, ki so organizirana za dijake. Ker tu ni tabu tem in se ni problem kaj pogovoriti in dogovoriti s profesorji, svetovalko.
Klara

Prijateljica me je že v 7. razredu prepričala, naj se vpišem na Škofijsko. Profesorji so zelo fajn in delajo na medsebojnih odnosih. Kljub temu, da nisem verna, je šola ful fajn.
Maruša

Prva pozitivna lastnost šole je lepa narava, okolje, tu lahko čutiš pomirjenost. Druga pozitivna lastnost so profesorji, ki so nepopustljivi, torej gredo s teboj od stopničke do stopničke in vztrajajo, dokler ne dobiš dobre ocene.
Tadej

Zato, ker je to šola, ki ti ponudi več kot le znanje. Dijaki smo povezani med seboj in tudi profesorji imajo do nas topel odnos. Živiš z vrednotami in pridobiš vse potrebno za življenje.
Lara

Ker ti profesorji znajo prisluhniti, ti hočejo pomagati in jim ni vseeno za dijakov uspeh. Pa še šola je nova in telovadnica je zakon.
Filip

DSC 5896Dijaki so med seboj povezani bolj kot na drugih šolah, veliko se dogaja, imamo veliko različnih aktivnosti in dejavnosti. Profesorji dajejo velik poudarek vzgajanju dijakov. Imamo tudi veliko družabnih dogodkov. Poleg učenja za šolo se na tej šoli učimo tudi za življenje.
Mihaela

Mislim, da je Škofijska gimnazija malo drugačna kot ostale gimnazije zaradi vseh dejavnosti, vseh duhovnih in spoznavnih vikendov, kjer se spoznavamo in povezujemo. Tudi inovativni razred in delo v njem se je izkazalo kot zelo uspešno izvedeno.
Petra

Na Škofijsko se vsekakor splača vpisati. To je šola, ki poleg znanja nudi tudi veliko splošnih življenjskih napotkov. Dijaki na šoli nismo le številke. Odnosi med profesorji in dijaki so pristni in iskreni. Dosti truda je vloženega v to, da nas izoblikujejo v iskrene, tople in dobre ljudi. Zelo prijateljski so tudi odnosi med dijaki različnih letnikov, zato se lahko vsak, če se le hoče, počuti kot del celote. Sprejmemo vsakega, četudi ni povsem običajen najstnik.
Monika

Zato, da postaneš župnik ali nuna. Šala!
Škofijska je enaka vsem gimnazijam, a hkrati popolnoma drugačna. Odnosi, ki se gradijo med nami in profesorji, so dobri in boljši. Sošolce poznaš bolje, saj veliko časa preživiš skupaj. Širiš si obzorje in nikakor ne molimo. Ljudje marsičesa ne vedo o Škofijski gimnaziji in pravim, da so na veliki izgubi.
Veronika

Škofijska je šola, ki ti daje samozavest in ti pomaga oblikovati tvojo osebnost.vodniki
Patricija

Na Škofijski je vzdušje popolno. Imaš možnost opraviti splošno maturo, obenem pa se učiti za življenje. Vsak profesor se posveti vsakemu dijaku posebej in se trudi, da bi ta razumel snov. Tudi dijaki si med seboj vedno prijateljsko pomagamo. Vsako jutro preberemo duhovno misel, ki nam da spodbudo in pozitivno energijo za dan, ki je pred nami. Škofijska je šola za znanje in za življenje.
Sergeja

Smo šola, ki je zakon za vse, ki jo sprejmejo za svojo!