Drage devetošolke, dragi devetošolci,

gotovo se že sprašujete, kakšno je življenje, ko osnovnošolec postane dijak. Bi radi potešili svojo radovednost, spoznali nekaj dijakov in profesorjev ter ugotovili, če drži kateri od stereotipov, povezanih s Škofijsko gimnazijo? Obiščite nas že pred informativnimi dnevi.

Vabimo vas, da en dopoldan sedete v gimnazijske klopi, spoznate način dela v naših razredih ter začutite vzdušje, ki ga dijakinje in dijaki na naši gimnaziji tako radi pohvalijo.

Za vas smo pripravili delavnice, na katere se prijavite s spletno prijavnico, objavljeno na dnu strani. Delavnice bo spremljal še povezovalni program z zanimivostmi, voden s strani gimnazijcev. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Po delavnicah bo možen ogled sob in prostorov Dijaškega doma A. M. Slomška.

Kraj dogajanja:
Škofijska gimnazija A. M. Slomška, Vrbanska cesta 30, Maribor
Učence bomo med 8.30 in 9.00 sprejeli pred šolsko knjižnico v pritličju šole.

Čas dogajanja:
29. 1. 2021. Z vami se bomo družili med 9. in 13. uro. Pohitite s prijavami. Zadnji rok za prijave je 23. 1. 2021.

Iskreno se veselimo srečanja z vami.

Profesorice in profesorji Škofijske gimnazije A. M. Slomška z ravnateljem dr. Samom Repoluskom

Opisi delavnic - Dnevi za radovedne

Forenzika
V forenzičnem laboratoriju boš z laboratorijskimi metodami kot forenzik preiskoval/a skrivnosten in zapleten primer. Rezultati forenzične preiskave ti bodo v pomoč pri razrešitvi primera.

Kakšne barve je tvoje ime?
Organske spojine v hrani so vir energije in gradbeni material, potreben za delovanje in obnavljanje človeškega telesa. V delavnici boš uporabil različne barvne teste, za dokazovanje organskih spojin.

Možganski fitnes
Te zanima kako so povezani nevropsihologija, psihologija, logika in razvedrilna matematika z možganskim fitnesom? Pridi na delavnico, kjer boš s pomočjo številskih križank, ugank, sestavljank … aktiviral posamezne predele v možganih in tako krepil pozornost, spomin in hitrost reševanja problemov.

#whatsinthename?
Come and find out ... ter še bolje spoznaj, kakšni so tvoji talenti #wewillhavefun #seeya

PRIJAVNICA
Ime in priimek učenca/učenke:*
Osnovna šola, ki jo obiskuješ:*
Elektronska pošta:*
Termin, ki se ga želiš udeležiti: