Dan za radovedne

Draga devetošolka, dragi devetošolec,

gotovo se že sprašuješ, kakšno je življenje, ko osnovnošolec postane dijak. Letos te žal ne moremo povabiti na ogled prostorov ter spoznavanje dijakov in profesorjev ŠgAMS. Vseeno pa te vabimo, da se nam 29. januarja pridružiš na prvem virtualnem Dnevu za radovedne. Potrudili se bomo, da boš kljub razdalji dobil/a dober vpogled v življenje in delo na naši gimnaziji ter vsaj malo začutil/a vzdušje, ki ga naši dijaki tako radi pohvalijo.

Izvedli bomo tri delavnice, ki jih bo spremljal povezovalni program. Zaradi lažje organizacije te prosimo, da se na dogodek prijaviš najpozneje do 27. 1. 2021 s spletno prijavnico, objavljeno na dnu te strani.

Kraj dogajanja:
Spletni prostor Zoom. Vsak prijavljeni učenec/učenka bo nekaj dni pred dogodkom na svoj elektronski naslov dobil Zoom-povezavo do dogodka.

Čas dogajanja:
petek, 10. 12. 2021 in petek, 28. 1. 2021. Z nami se boš lahko družil/a med 9.00 in 13.00. 


Iskreno se veselimo srečanja s teboj. Pogumno se prijavi in se pusti presenetiti.

Profesorice in profesorji Škofijske gimnazije A. M. Slomška z ravnateljem dr. Samom Repoluskom


Opisi delavnic - Dnevi za radovedne

Kakšne barve je tvoje ime?
Organske spojine v hrani so vir energije in gradbeni material, potreben za delovanje in obnavljanje človeškega telesa. V delavnici boš spoznal/a uporabo različnih barvnih testov za dokazovanje organskih spojin.

Možganski fitnes
Te zanima kako so povezani nevropsihologija, psihologija, logika in razvedrilna matematika z možganskim fitnesom? Pridruži se delavnici, kjer boš s pomočjo številskih križank, ugank, sestavljank … aktiviral/a  posamezne predele v možganih in tako krepil/a pozornost, spomin in hitrost reševanja problemov.

#whatsinthename?
Come and find out ... ter še bolje spoznaj, kakšni so tvoji talenti #wewillhavefun #seeya

PRIJAVNICA
Ime in priimek učenca/učenke:*
Osnovna šola, ki jo obiskuješ:*
Elektronska pošta:*
Termin, ki se ga želiš udeležiti: