Izdelajte in pripnite si zlato pentljo!

15. februar je  mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Naša Sergeja Urnaut, dijakinja 4.b razreda, z nami deli svojo zgodbo ter predstavlja zgodbe otrok in mladostnikov, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. »Junaki 3. nadstropja« nas s svojimi zgodbami ozaveščajo, hkrati pa vabijo, da si pripnemo zlato pentljo, simbol otroškega raka. Poglejte si posnetke.

 

 

15.2. MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU

Septembra 2019 sem zbolela za levkemijo AML. Pred diagnozo sem bila povsem normalno srednješolsko dekle, polna zagona, želj in energije, kateri se je življenje ob spoznanju, da imam raka, postavilo na glavo. Uspešno sem prestala dva cikla kemoterapij in kasneje še transplantacijo kostnega mozga oziroma krvotvornih matičnih celic, ki mi jih je darovala moja takrat devet letna sestra Anaja. Bila je zelo pogumna, saj je hotela, da se čimprej pozdravim in se vrnem k njej domov. Po uspešni presaditvi sem dobro okrevala in sem trenutno na vzdrževalni terapiji. Seveda pa so sedaj prisotni stranski učinki zdravljenja, ki se kažejo v različnih oblikah. Skupaj z zdravniki se jih trudimo omiliti in mi tako omogočiti boljše in dostojno mladost, ki mi je bila odvzeta zaradi bolezni. Letos je minilo že eno leto od transplantacije in zelo sem ponosna na to, da sem uspešno premagala raka.

V času zdravljenja sem spoznala veliko čudovitih ljudi in Junakov, ki bodo za vedno ostali v mojem srcu. V veliko pomoč pa so mi bili učitelji in profesorji iz Bolnišnične šole Ledina, s katero sodelujemo že drugo leto. Z njihovo pomočjo sem uspešno končala tretji letnik Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Sedaj pa obiskujem četrti letnik in se skupaj s profesorji pripravljam na maturo.

15.2 velja za mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Na našem društvu Junaki 3. nadstropja (to so otroci in mladostniki, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani) želimo, da se o tej temi več govori in ozavešča. Zato vas vabim, da si ob tej priložnosti pripnete zlato pentljico, ki je tudi simbol otroškega raka in tako podprete naše Junake, Junaške zvezdice in njihove družine.

V sklopu te akcije smo Junaki in starši posneli tudi kratek film, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi. Za najmlajše pa so na društvu pripravili tudi pobarvanke (dostopne v pdf obliki v prilogi).

POVEZAVA DO VIDEA JUNAKOV: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR35Rwo20ehAhrGEqKXeir-yHtPwBI1CamVpoHMpo6ql-yyvMx1YbmLspgE&v=l46UsreunQs&feature=youtu.be

Avtorica zapisa: Sergeja Urnaut, Junakinja

 

 

 

 

 

Avtorica zapisa: Sergeja Urnaut, Junakinja

 

sergeja 1 plakat

 

Navodila za izdelavo ZLATE PENTLJE 1

 

Sergeja 2