V petek, 30. 9. 2022, smo ob letošnji 160-letnici smrti škofa A. M. Slomška in 25-letnici ustanovitve Škofijske gimnazije A. M. Slomška izvedli slovesno akademijo za sedanje in nekdanje zaposlene v Zavodu A. M. Slomška. Ob tem jubileju so se nam pridružili mnogi dobrotniki in prijatelji iz družbenega ter cerkvenega življenja.
 
Prireditev je potekala v hvaležnosti vsem, ki so in še verjamejo v delovanje Slomškovega zavoda, drugega največjega vzgojno-izobraževalnega zavoda v Sloveniji. Ta poleg 154 zaposlenih skupno šteje več kot 1000 otrok v vrtcu Montessori, šolarjev v Montessori osnovni šoli, dijakov v Slomškovi gimnaziji ter dijaškem domu in učencev Glasbeno-baletne šole.
 
Prvi direktor zavoda, dr. Ivan Janez Štuhec, je orisal celotno zgodovino nastanka zavoda ter gimnazije, v katero se je v prvem letu delovanja vpisalo 133 dijakinj in dijakov. Takratni zaposleni so imeli obilo poguma, navdušenja in zavesti, da so poklicani k mladim. Uspešno so zastavili delo, ki ga nadaljujemo in nadgrajujemo že četrt stoletja.
 
Mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl je v svojem nagovoru vsem zaposlenim čestital in zaželel, da bi na podlagi izkušenj ter s Slomškovo pomočjo in vero pogumno gradili naprej in bili odprti za mlade, ki pod Kalvarijo najdejo okolje, ki ga drugje ne morejo najti. Prav tako je svoje čestitke izrazil ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, ki je v svojem nagovoru poudaril pomen praznovanja, ponosa in zaupanja v prihodnost ter sklenil z besedami: "Lepo praznujte in bogato nadaljujte!"
 
Na slovesni akademiji so bile prvič podeljene častne listine Zavoda A. M. Slomška za največji doprinos k razvoju Zavoda. Podelil jih je direktor dr. Andrej Flogie, prejeli pa so jo upokojeni nadškof dr. Franc Kramberger, rektor vikariata dr. Ivan Janez Štuhec in prva ravnateljica gimnazije ga. Irena Rebolj Kraner. Nagrajencem čestitamo!
 
Hvala vsem, ki verjamete v poslanstvo Slomškovega zavoda in gimnazije!
 
Nagrajenca   Prireditev 4
 
                             Prireditev 1  Prireditev 5