Letošnje leto je za naš zavod posebej duhovno bogato, saj je bil 29. junija 2023, na praznik apostolov Petra in Pavla, v duhovnika posvečen duhovni asistent v Zavodu Antona Martina Slomška g. Klemen Gartner. V stolnici smo se poleg družine, sorodnikov, duhovnikov in prijateljev tega življenjskega mejnika veselili tudi gojenci in zaposleni v Zavodu Antona Martina Slomška, še posebej pa na gimnaziji, saj je Klemen tudi sam nekdanji gimnazijec Slomškove gimnazije!

            V nedeljo, 9. 7., pa je g. Klemen Gartner obhajal novo mašo v domači župniji Sv. Križ v Gaju nad Mariborom. Govornik na novi maši je bil dr. Gabriel Kavčič, ki je na pronicljiv in duhovit način zajel več vidikov duhovniškega poslanstva, enkratnost Klemnove osebnosti in njegovega sodelovanja s Tistim, ki kliče. Za odlični potek slovesnosti so pod budnim očesom ceremonjerja g. Jureta Goloba poskrbeli domači farani z duhovniki, podjetje Skalina z mladimi prostovoljci in skavti pa je poskrbelo za novomašno kosilo v športni dvorani Zavoda A. M. Slomška.

            Hvaležni za ta dar duhovniškega poklica upamo, da bo naš sedanji in bodoči duhovni asistent ter učitelj VIK-a vedno zaupal v Božjo bližino, duhovne sadove pa naj v prihodnosti rojeva tako on kot tisti, ki bomo z njim delali!

dr. Samo Repolusk, ravnatelj

 

Klemen Stuhec   nagovor

blagoslov     Sv. Gaj Klemen

Fotografije so snete s Facebook strani Radia Ognjišče