Mesec april je minil predvsem v znamenju tekmovanj in zaključnih ekskurzij, ki so v redno šolsko delo vnašali nekaj adrenalina in bolj sproščenih doživetij. Vsem v nadaljevanju naštetim dijakom čestitamo za dosežene uspehe in smo ponosni nanje!

3. aprila so na regijskem tekmovanju raziskovalnih nalog "Mladi za napredek Maribora" vsi trije sodelujoči iz naše gimnazije dosegli bleščeče priznanje: Nina Mohorič (4. c) in Gašper Brest (4. a) srebrno priznanje, Timotej Koren (4. a) pa zlato priznanje. Vsi trije so se uvrstili tudi na državno tekmovanje, za kar jim iskreno čestitamo!

Od 5. do 6. aprila so maturantje fizike vikend izkoristili za intenzivno pripravo na maturo, kjer so pod mentorstvom profesorja pilili svoje znanje.

 Med 9. in 11. aprilom je ekipa naših dijakov Tisa Simerl, Mia Lapornik in Luka Emeršič (vsi iz 4. a) na tradicionalnem tekmovanju "Ali je kaj trden most?!" v grajenju mostov iz špagetov dosegla 2. mesto v kategoriji dizajn. Konkurenca je bila velika, saj je tekmovalo kar 24 ekip, zato še toliko bolj čestitamo za uspeh! 

Med 10. in 12. aprilom so bili dijaki 2. letnikov na duhovnem srečanju v Kančevcih, kjer so se pogovarjali o vrednotah in vrlinah v današnjem svetu. Nekaj utrinkov iz srečanja si lahko pogledate tudi na današnjih socialnih omrežjih gimnazije.

13. aprila je potekalo državno tekmovanje iz fizike, na katerem je Jernej Čarman (2. c) dosegel srebrno priznanje. Čestitamo!

Prav tako 13. aprila je potekalo državno tekmovanje v znanju španščine, na katerem je Maša Kristina Jere (3. bc)  prejela srebrno priznanje. Čestitamo!

18. aprila so dijaki 1. letnikov v okviru naravoslovnega dne preživeli prijeten dan v mestnem parku in akvariju. 

20. aprila je Jakob Jereb na državnem tekmovanju iz znanja matematike izkazal prepričljivo znanje in usvojil srebrno priznanje. Čestitamo!  

Mesec april je minil kar prehitro, sklenili pa smo ga tudi z ekskurzijami s 1., 2. in 3. letniki: obiskali smo Poreč s hrvaško Istro, München z okolico in Rim z Mirabilandijo.

Ob sklepu vas ob smrti znane novinarke, publicistke in profesorice Mance Košir vabim k prebiranju enega od mnogih navdihujočih intervjujev z njo: https://radio.ognjisce.si/sl/274/oddaje/38094/iz-arhiva-manca-kosir-tistih-ki-verujemo-globoko-in-zares-ni-strah-smrti-ker-vemo-da-je-zivljenje-vecno-in-je-smrt-le-prehod.htm. Današnji svet potrebuje toplino in neodvisno iskrivost, kot jih je imela Manca Košir …