lon1

Torek, 1. 3. 2016, je bil za dijake 2. d prav poseben in težko pričakovan dan, saj smo se po mesecih nestrpnega čakanja končno odpravili v London. Z velikimi pričakovanji smo se vkrcali na letalo in že ob 14. uri prispeli v London. Tam smo si v petih dneh ogledali precejšen del tega velemesta.
Po prihodu v London smo se najprej namestili v hotelu, kasneje pa smo se odpravili do Greenwicha in prvega meridiana ter observatorija. V dnevih, ki so sledili, smo odkrivali in spoznavali znamenitosti Londona.

Ogledali smo si The Houses of Parliament, Trafalgar Square, Westminster Abbey, Royal Albert Hall, Buckingham Palace. Med ogledom menjave straže nas je presenetilo tradicionalno londonsko vreme z dežjem, ki ga je spremljal mrzel zrak in močan veter. Kljub padavinam smo nadaljevali z ogledi in čez čas se je končno prikazalo sonce, ki je sijalo naslednja dva dni. V prostem času, ki ga je bilo precej, smo nakupovali na najbolj obiskani ulici Oxford Street ter poslušali in občudovali ulične umetnike. Seveda na ekskurziji nismo pozabili na izjemne muzeje kot so The British Museum, The Natural History Museum in The Science Museum ter galerije, polne del bolj in tudi manj znanih umetnikov. Za večino od nas je bil vrhunec ekskurzije ogled muzikala Billy Elliot v Victoria Palace Theatre. Vse nas je navdušil talent in pozitivna energija igralcev, plesalcev in pevcev. V istem dnevu pa je zagotovo drugi vrhunec občudovanja dosegel The Emirates Stadium, domovanje nogometnega kluba Arsenal. Pot nas je zanesla tudi do postaje King's Cross in St Pancras, kjer smo se vrnili v svet Harryja Potterja.
Po petih napornih, vendar čudovitih dneh v Londonu, smo se polni vtisov vrnili domov. Ekskurzija nam bo ostala v lepem spominu in verjamem, da je marsikomu dala navdih za odkrivanje novih kultur ter dežel in morda tudi vzbudila željo po nadaljnjem izobraževanju v tujini.

Živa Rader, 2. d