Kanada ima 2 milijona jezer, kar je več kot ves svet skupaj.Aniela in Terrie na ŠgAMS 26 9 2018 11

Zimske temperature -45 stopinj za Kanado niso nič nenavadnega.

Šolska ekskurzija: dijaki in profesorji preživijo teden dni v divjini: v šotorih, v kanujih, brez telefonov, odrezani od civilizacije...

To je le nekaj zanimivosti, ki smo se jih naučili na srečanju z našima gostjama iz Kanade. Ga. Aniela d’Avernas in ga. Terrie Wilks, obe profesorici z dolgoletnimi izkušnjami, sta sprejeli povabilo g. ravnatelja in nas obiskali prav na Evropski dan jezikov. Tako smo na šoli slišali veliko angleščine in nemščine, nekaj francoščine ter seveda slovenščine.

Z nami sta preživeli ves dopoldan. V kratkem, a izredno zanimivem druženju, smo si najprej ogledali nekaj video posnetkov, ob katerih so nas najbolj navdušile naravne lepote Kanade. Zatem so dijaki, razdeljeni v dve skupini, Kanado spoznavali tudi v pogovoru z gostjama. Tako je ga. Aniela z dijaki sproščeno kramljala v nemščini, ga. Terrie pa je v angleščini izpeljala kviz o Kanadi. Zmagovalcem kviza, dijakom 3. letnika, iskrene čestitke!

Če ste zamudili naša srečanja, si lahko ogledati filmček o drugi največji deželi na svetu Tourists Discover Canada (le-ta je nastal leta 2017 v čast 150-letnice Kanade). Če boste imeli priložnost, pa Kanado obiščite sami. Ne bo vam žal.

Bojana Panevski, prof.

Aniela in Terrie na ŠgAMS 26 9 2018 9   DSC 0798