Inovativni oddelek drugega letnika se je odpravil na ekskurzijo v glavno mesto Združenega kraljestva Velike Britanije. To ekskurzijo smo vsi nestrpno pričakovali. Let z letalom je bil za nekatere nova preizkušnja, ki smo jo vsi uspešno prestali. In že se je začela naša dogodivščina po Londonu.

Že prvi dan so nas čakali ogledi znamenitosti. Tako smo se odpravili do Greenwicha, kjer smo bili deležni veličastnega razgleda ob sončnem zahodu.
Vsak dan je bil poln hoje od ene znamenitost do druge. Tako smo si pobliže med drugim ogledali Houses of Parliament, znamenito uro, ki ji Londončani pravijo kar Big Ben, angleški parlament, Buckinghamsko palačo, kjer smo bili deležni tudi menjave straže in Royal Albert Hall. Nekaj prihrankov smo zapravili na tržnici Camden Town in na glavni nakupovalni ulici Oxford Street ter pojedli veliko preveč hitre hrane. Najpogumnejši oziroma natančneje najpogumnejša dekleta so se soočila s strahotami ob ogledu London Dungeon. Drugi so se prepustili mirnemu življenju podvodnih živali in celo pingvinov, ki niso kazali velikega navdušenja nad Londonom. Za nameček smo si ogledali še muzikal z naslovom Wicked, ki je iz naše strani požel glasen aplavz. Seveda nismo mogli izpustiti srečanja s peronom 9 ¾, kjer smo podoživeli Harryjev prehod čez steno in s seboj odnesli nekaj spominkov iz trgovine, namenjene prav temu filmu.

Tako smo preživeli pet nepozabnih dni v dobrem okolju in prijetni družbi, ter izvedeli veliko o zgodovini in življenju v tem mestu rdečih avtobusov in telefonskih govorilnic.

Satja Sajko, 2. c

London1jpg   London2